USD 32,33
EUR 35,09
ALTIN 2.300,60
BIST100 9.049
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Meteoroloji duyurdu: Sakarya'da yoğun kar yağışı bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü; Doğu ve Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yoğun kar yağışı beklendiğini duyurdu. Sakarya'nın yüksek kesimlerinin beyaza bürünmesi sonrası vatandaşlar, kar yağıp yağmayacağını merak etmeye başladı.

Meteoroloji duyurdu: Sakarya'da yoğun kar yağışı bekleniyor
15 Ocak 2022 | 10:44
Son Güncelleme:

SAKARYA’YA YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, Batı Karadeniz'de yer alan Düzce, Bolu, Karabük, Zonguldak, Kastamonu, Sakarya, Sinop'ta yarın sabah saatlerinden itibaren yoğun kar yağışı bekleniyor. Yağışların bölgenin kıyı kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde başlayıp, cumartesi akşam saatlerinden yoğun kar yağışına döneceği tahmin ediliyor. Kuvvetli kar yağışının 16 Ocak'ta etkisini kaybetmesi öngörülüyor. Rüzgarın kuzey yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Buzlanma ve don olayına karşı sürücülerin dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

SICAKLIKLAR DÜŞECEK

Bir süredir soğuk ve yağışlı hava etkisini göstermeye devam ederken, Sakarya'nın yüksek kesimlerinin beyaza bürünmesi sonrası vatandaşlar, kar yağıp yağmayacağını merak etmeye başladı.

Meteoroloji'nin yeni haftaya dair hava durumu tahminine göre, Sakarya'da bu hafta da yağışlı hava etkisini sürdürecek. Hava sıcaklığının gündüz 5 gece eksi 1 dereceye kadar düşeceği Sakarya'da 15 Ocak Cumartesi ve 16 Ocak Pazar günü karla karışık yağmur etkili olacak.

SAKARYA'DA KARLA KARIŞIK YAĞMUR BEKLENİYOR

Cumartesi (bugün) gece saatlerinde 1 dereceye inecek sıcaklıklar, 16 Ocak Pazar günü gün içinde 5 dereceye, 17 Ocak Pazartesi günü gece eksi 2 dereceye düşecek. Cumartesi gününden itibaren Salı ve Çarşamba günü Sakarya'da karla karışık yağmur yağması bekleniyor.