USD 32,52
EUR 34,56
ALTIN 2.493,90
BIST100 9.548
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Metaverse Nedir, Nasıl Girilir? Metaverse Arsa Fiyatları Ne Kadar, Coinleri Nelerdir?

2021 yılında Facebook'un ismini metaverse olarak değiştireceğini duyurduktan sonra her geçen gün popülerliği artan Metaverse evreni insanların ilgisini çekmeye devam ediyor. Metaverse evreni özellikle teknolojik gelişmeleri yakından takip edenlerin araştırmalarında yer alıyor.

Metaverse Nedir, Nasıl Girilir? Metaverse Arsa Fiyatları Ne Kadar, Coinleri Nelerdir?
11 Ocak 2022 | 11:19
Son Güncelleme:

Metaverse Nedir?

Geride bıraktığımız 2021 yılının en çok konuşulan konularından biri de 'metaverse' oldu.

Kullanıcıların 3 boyutlu şekilde yer alabileceği 'sanal evren' olarak bilinen 'metaverse' kavramı özellikle sosyal medya platformu Facebook'un, şirket ismini 'Meta' olarak değiştirmesiyle gündemde kaldı. İnternet deneyimini bir üst noktaya taşıma amacı taşıyan bu teknoloji, Meta'nın (Facebook) Kurucusu Mark Zuckerberg tarafından 'fizikselleştirilmiş internet' olarak tanımlandı.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg geçen ay şirketin yeni markalaşmasını açıklarken, “Bir sonraki platform ve ortamda izlemekle kalmayıp, deneyimin içinde olduğunuz daha sürükleyici ve somutlaştırılmış internet olacak ve biz buna Metaverse diyoruz.” dedi.

Metaverse Arsa Nasıl Alınır?

Kullanıcıların, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik teknolojilerini (sanal gerçeklik gözlüğü, akıllı bileklik vs.) kullanarak 3 boyutlu şekilde yer alabileceği bu sanal evrenin, iş toplantılarından eğlenceye çeşitli amaçlarla kullanılması hedefleniyor.

Yılın son günlerinde arsa satışıyla da gündeme gelen metaverse'de, Sandbox, Ovr gibi birçok metaverse platformunda milyon dolarlık parsel alımları gerçekleştirildi. Metaverse adı verilen bu sanal toplumsal düzleme ilk giriş yapan şehir ise Seul oldu.

Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere tüm dünya haritasının toplumsal bir düzlem olarak kullanıldığı bazı metaverse evrenlerinde, insanlar meydanları, kültürel binaları, ibadet alanlarını bile satın aldı.

Türkiye’de 30 bin, İstanbul’da 15 bin parsel satıldı. Stadyum, saray, cami, köprü gibi sembol alanlar çoktan tükendi.

Kripto para birimleriyle Türkiye’de şimdiye kadar sanal olarak 30 bin parsel satılırken, İstanbul satışlarda ilk sırada kendine yer buldu. İstiklal Caddesi, İstanbul Boğazı'nın çevresi, tarihi camiler sanal alıcılarının oldu. Ortaköy ve Boğaz hattında parseller 500 lira iken, Bağcılar ve Esenler’de yaklaşık 135 lira civarında satılıyor. Bu teknolojinin, gelecek yıllarda daha etkin olması bekleniyor.

Nasıl Arsa Satın Alınır?

Peki bu arsaları nasıl satın alabiliriz? Öncelikle kendinize dijital bir cüzdan oluşturmanız gerekiyor. Sonrasında sanal arazi satan firmaları araştırıp, araziyi satan platform üzerindeki coinler ile ya da sanal cüzdan üzerinden Metaverse'ün yerel para birimi kripto para ile arsanızı satın alabilirsiniz. Arsanızı satan satıcıya fiyat konusunda teklif de verebilirsiniz.

Metaverse sınırları zorlayıcı sanal dünyasında sadece arsa alıp, arkadaşlarınızla bir araya gelmiyorsunuz. Aynı zamanda kaybettiğiniz yakınlarınızla da buluşmak Metaverse ile gerçek oluyor. Kulağa oldukça ilginç gelse de önümüzdeki zamanlarda yıllar önce ölen yakınlarıyla bu evrende bir araya gelen insanları daha sık görmeye başlayacağımız da bir gerçek.

Metaverse Coinleri Nelerdir?

Popüler olan metaverse coinleri şöyle;

Axie Infinity (AXS)
The Sandbox (SAND)
Decentraland (MANA)
Enjin Coin (ENJ)
Defi Kingdoms (JEWEL)
Mobox (MBOX)
My Neighbor Alice (ALICE)