USD 32,59
EUR 34,77
ALTIN 2.507,70
BIST100 9.693
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Metabolizma hızlandırıcı 9 besin

Metabolizma, insan vücudunun otomatik olarak gerçekleştirdiği doğal bir süreçtir ve doğru ipuçlarıyla hızlanabilen metabolizma, kilo verme süreci için son derece önemli bir yere sahiptir. Diyetisyen Zeynep Beşiroğlu metabolizmayı hızlandırmanın püf noktalarını Haberfokus.com'a anlattı.

Metabolizma hızlandırıcı 9 besin - Sayfa 1

 Metabolizmayı canlandıran 9 besinin önemine değinen Dyt. Beşiroğlu ilk sırada yeşil çayın olduğunu söylerken; "Termojenik etkisi, yağ oksidasyonunu arttırması ve kafein içermesi sebebiyle tam bir metabolizma hızlandırıcıdır. Düzenli olarak yeşil çay içiminin metabolizmayı % 4-5 kadar arttırdığı bilinmektedir." ifadelerine değindi.

Metabolizma hızlandırıcı 9 besin - Sayfa 2

Zencefilin demir, bakır, manganez, krom ve çinko gibi metabolizmamızı hızlandıran en önemli minerallerinde süper kaynağı olduğunu söyleyen Beşiroğlu, zencefili tüketirken taze olarak tüketmeye dikkat edilmesini söyledi.

Metabolizma hızlandırıcı 9 besin - Sayfa 3

Zerdaçalın içindeki kurkumin etken maddesinin bağışıklık sistemini güçlendirdiğine dikkat çeken Dyt. Zeynep Beşiroğlu, antikanserojen olmasının yanı sıra vücutta termojenik etkisi olduğunu vurguladı.

Metabolizma hızlandırıcı 9 besin - Sayfa 4

Keten tohumunun özelliklerine de değinen Beşiroğlu; "İçerisinde bol miktarda Omega-3 yağ asitleri barındırmaktadır. İçeriğindeki lif sayesinde tokluk hissi verir. Oluşturduğu çözünür ve çözünmez lifler metabolik atıkların uzaklaştırılmasını kolaylaştırır, metabolizmanızı hızlandırır, kan şekerinizi dengeler. Yoğurtlarınızın içerisine 1 tatlı kaşığı ekleyerek tüketebilirsiniz." dedi.