Mersin’de Tipide Mahsur Kalan 2 Kişi Ekiplerin Çabasıyla Kurtarıldı
Mersin’in Mut ilçesinde kar ve tipi nedeniyle otomobilleriyle mahsur kalan iki kişi, AFAD, jandarma ve belediye ekiplerinin yoğun çalışmasıyla kurtarıldı. Kurtarma operasyonu gece boyunca sürdü.
Mersin’in Mut ilçesine bağlı Kızıalan Mahallesi’nde, oğluna ulaşmak için yola çıkan Seyfettin ve Hidayet Ceylan, yoğun kar ve tipiye yakalanarak otomobilleriyle mahsur kaldı.
Yollarını kaybeden Ceylan kardeşler, telefonla yardım çağrısında bulundu. Bu ihbar üzerine kaymakamlık koordinesinde AFAD, jandarma, belediye ve Off-Road Kulübü ekiplerinden oluşan kurtarma ekibi harekete geçti.
Gece Boyunca Süren Çalışmayla Ulaşıldı
Zorlu hava koşullarına rağmen iş makineleri ve 4x4 araçlarla sürdürülen çalışmalar sonucunda, gece saatlerinde Ceylan kardeşlerin bulunduğu noktaya ulaşıldı.
Baba Seyfettin ve kardeşi Hidayet Ceylan sağ salim kurtarılırken, Seyfettin Ceylan’ın oğlu da kendi imkânlarıyla Karaman’ın Ermenek ilçesine ulaştı.