USD 32,44
EUR 34,74
ALTIN 2.438,67
BIST100 9.916
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Mengen; Milli ve Manevi Değerlerle Bezenmiş Bir Eğitim Sistemine İhtiyaç Var

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şubesi Erenler İlçe Temsilciliği ev sahipliğinde okul temsilcileri ile bir araya gelerek teşkilat toplantısı gerçekleştirdi.

Mengen; Milli ve Manevi Değerlerle Bezenmiş Bir Eğitim Sistemine İhtiyaç Var
22 Aralık 2023 | 09:37
Son Güncelleme:

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Murat Mengen, millî ve manevi değerlerle bezenmiş bir eğitim sistemine ihtiyaç olduğunu belirterek, “Öğrenmeyi öğreten, kişilikli ve kimlikli fertler yetiştiren, kalkınmayı ve ileri ülkelerle yarışmayı hedef alan bir eğitim sistemi geliştirmek zorundayız. Kanun ve yönetmeliklerin hâkim olduğu değil, bilginin, hikmetin, ahlakın, ilerlemenin temel alındığı bir eğitim sistemine ihtiyacımız var” dedi.

Erenler İlçe Temsilciliği’nin düzenlediği işyeri temsilcileri toplantısında eğitime ve sendikal çalışmalara ilişkin değerlendirmeler yapan Mengen, hak arama ve özgürlük mücadelesinin merkezi olduklarını kaydederek, “Eğitim-Bir-Sen, hak, emek ve özgürlük mücadelenin yanı sıra Türkiye’nin demokratikleşmesinin ve kendi değerleri üzerinden ayağa kalkma mücadelesinin de merkezidir” şeklinde konuştu.

Mengen, eğitime ilişkin önemli çalışmalara imza attıklarını, eğitim çalışanlarının birçok sorununun çözümünde emeklerinin ve katkılarının olduğunu dile getirdi. Tarihî kazanımlara imza attık diyen Mengen, kılık ve kıyafet özgürlüğü, nöbete ücret, destekleme ve yetiştirme kurslarında görev alan memur ve hizmetlilere fazla çalışma ücretinin bir kat daha artırılarak beş kat artırımlı ödenmesi, 3600 ek gösterge gibi onlarca kazanım elde ettiklerini hatırlattı.

Eğitim kurumları yöneticiliğinde kısa süreli ve sürekli değişikliklerin sağlıklı bir görevlendirme/atama sisteminin kurulamamasına neden olduğuna dikkat çeken Mengen, “Nitelikli ve verimli eğitim hedefine ulaşmak, sadece eğitim sisteminin, felsefesinin, yönetim süreçlerinin gereklerinin karşılanmasıyla elde edilebilir bir sonuç değildir. Kaliteli eğitim, öğretmen ve yönetici ilişkisini ve ikilisini zorunlu kılmaktadır. Eğitim kurumu yönetimi ve yöneticiliği alanında ayakları yere sağlam basan ve gelecek için güven veren, eğitim reformlarının taşıyıcısı olacak bir sistem kurulmalıdır” diye konuştu.

Murat Mengen, şiddet olaylarına da değinerek, “Yıllardır yaşanan, son zamanlarda giderek artan şiddet sorununa ivedilikle çözüm bulunmalı, eğitim çalışanlarının, okulların güvenliğini sağlamak için acil önlemler alınmalıdır. Eğitim çalışanları, kamu görevlileri şiddete karşı korunmalıdır. Yetkililer, şiddetin faillerinin cesaretini kıracak bir kararlılığı artık ortaya koymalıdır. Kamu hizmeti yürüten eğitimcileri koruyacak, faili caydıracak, adaleti tesis edecek yasal düzenlemelerin zamanı gelmiş hatta geçmektedir” değerlendirmesinde bulundu.