USD 32,27
EUR 34,81
ALTIN 2.454,56
BIST100 10.269
İHBAR hattı 0552 642 79 79

MEB resmen duyurdu! Yüz yüze eğitim açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu. Vaka sayılarında görülen artışın ardından ara verilen yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak?

MEB resmen duyurdu! Yüz yüze eğitim açıklaması
26 Nisan 2021 | 10:36
Son Güncelleme:

Koronavirüs salgını nedeni ile uzun süredir öğrenciler uzaktan eğitim alıyorlardı. Vaka durumuna göre yüz yüze eğitime geçilse de salgının seyri uzun süre yüz yüze eğitim yapılmasına olanak sağlamadı. Öğrenci ve veliler yüz yüze eğitime ne zaman geçileceğini ve sınavların ne şekilde yapılacağını merak ediyordu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk eğitim süreci ile ilgili gelinen son durum hakkında önemli açıklamalar yaptı.


Öğrencilerin eksik kalmamaları için gece gündüz çalıştıklarını belirten Selçuk, “Eğer risk varsa kapatırız, yoksa açarız. Her senaryoya karşı hazırlık yapıyoruz” dedi.

Yüz yüze olan sınavlar ertelenecek mi?

Salgının seyrinde yeniden yaşanan artış nedeniyle sınavları erteleme kararı aldıklarını belirten Selçuk, ''Okullarda yüz yüze eğitim yapan 8 ve 12. sınıf öğrencileri için sınavlar da yine okulda yüz yüze yapılacak. Diğer sınıf düzeylerinde sınavların ise 3 Mayıs sonrasında okulda yapılmasını uygun bulduk. 3 Mayıs’taki sınavlarla ilgili tümüyle bakış açımız şu; eğer sağlık koşulları açısından ‘sınavların ertelenmesi gerekir bir şekilde yeniden bir tanzime ihtiyaç var’ denirse inanın; hiç tereddüt etmeyiz, derhal yaparız. Bizim hiçbir şekilde bir ısrarımız olmaz. Çünkü çocuklarımız, velilerimiz, öğretmenlerimizin sağlığı her şeyden önce geliyor.'' ifadelerini kullandı.


SALGIN SONRASINA YÖNELİK ÖZEL ÇALIŞMA

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk konuşmasını şu şekilde tamamladı:

''Salgın sürecinde sahada öğretmenlerimizle ve ailelerimizle görüşmeler yapıp onların gelişmelerle ilgili geri bildirimlerini sık sık alıyorum. Sağlıkla ilgili durum değiştiğinde ‘acaba eğitimin ihtiyacı nasıl giderilir?’ bunun cevaplarıyla meşgulüz. Gelecek seneye ilişkin olarak her senaryoya ilişkin hazırlıkları şu an yapıyoruz. Salgın sonrasına yönelik özel bir çalışma yapıyoruz. Velilere rehber kitaplık veriliyor, bilgi kütüphanesi hazırlanıyor. Bunlar izlendiğinde rahatlık oluşacak sosyal ve duygusal becerilerin geliştirilmesi için. Üst ve alt gelir grubunda nasıl bir değişim var? Hangi yaştaki çocukların ne tür sorunları var? Kendi başına iş yapabilme becerisi hangi gruplarda nasıl seyrediyor? Ön çalışmalar şunu gösteriyor. Alt gelir gruplarının kendi başına iş yapabilme becerisi daha yüksek çıkıyor. Yani kendi işlerini kendileri görmeye daha çok alışmışlar. Üst gelir gruplarında otonomi daha zayıf görünüyor. Hangi grubun neye ihtiyacı var? Yaş ve bölge gibi özelleştirilmiş çalışmalar yapılıyor.''

Konular: Ziya Selçuk