USD 32,36
EUR 34,71
ALTIN 2.394,72
BIST100 10.160
İHBAR hattı 0552 642 79 79

MEB Bakanı Yusuf Tekin: Bütçeden en büyük pay eğitime ayrıldı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Azimliyiz ve kararlıyız. Cumhurbaşkanımız bu anlamda hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyor. İçinde bulunduğumuz ekonomik koşullar itibarıyla genel bütçeden en büyük pay eğitime ayrılmış durumda" dedi.

MEB Bakanı Yusuf Tekin: Bütçeden en büyük pay eğitime ayrıldı
01 Mart 2024 | 13:22
Son Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İzmir'deki programları kapsamında sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Toplantıya İzmir Valisi Süleyman Elban, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, AK Parti Konak Belediye Başkan adayı Ceyda Bölünmez Çankırı katıldı.

Toplantıda konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitime verilen desteğe dikkat çekti.

"Dün sabah İzmir Bayraklı Şehit Polis Fethi Sekin İlkokulu, Güzelyalı Ortaokulu, Bornova Anadolu Lisesi olmak üzere üç ayrı okulumuzu ziyaret ettik." diyen Tekin, şunları söyledi:

Öğretmenlerimizle uzun sohbetler ettik. Ardından il genelinde 250 okul müdürümüzle toplantı yaptık. Daha sonra İzmir Valimiz Süleyman Elban ile il değerlendirme toplantısı yaptık. Bir anlamda İzmir'in eğitim beyni olarak fiziki kapasitesi ve eğitim niteliği itibarıyla bir röntgeni çekmiş olduk
"Yeni değerlendirmeler yapacağız"

İzmir ile ilgili alınacak tedbirleri değerlendirdiklerini söyleyen Bakan Tekin, "Türkiye genelinde yaptığımız, her ayın ilk cumartesi günü toplantısını bu ay öğretmen arkadaşlarımızı İzmir'e davet ederek yeniden değerlendirme yapacağız. Türkiye'nin değişik bölgelerinden gelen 300 civarında öğretmen arkadaşımızla yeni bir değerlendirme yapacağız. Değerlendirme sonrasında da İzmir'le ilgili olarak planladığımız, İzmir'in eğitim fiziki altyapısıyla ilgili, yaptığımız çalışmaları İzmir halkıyla ve basın mensupları ile paylaşmış olacağız. İzmir'in, eğitim ve öğretim altyapısı itibariyle ihtiyaç duyduğu eksikliklerin tamamını yarın yapacağımız basın açıklaması ile gidermiş olacağız." dedi.