USD 42,51
EUR 49,50
ALTIN 5.758,51
BIST100 11.007

Mattia Ahmet Minguzzi Davası Ertelendi

Kadıköy'de 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi'nin öldürülmesine ilişkin dava 21 Ekim'e ertelendi. Minguzzi ailesinin avukatı Ersan Barkın, "Sanıkların akli melekelerinin yokluğuna ya da suçun idrakine ilişkin herhangi bir rapor sunulmadı, sunulamaz" dedi.

03 Ekim 2025 | 12:40
Son Güncelleme:
Mattia Ahmet Minguzzi Davası Ertelendi - Sayfa 1

Mattia Ahmet Minguzzi Davasında Dönüm Noktası: 4 Sanık İlk Kez Hakim Karşısında

Kadıköy’de 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi’nin bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin davada önemli bir gelişme yaşandı. Kartal Anadolu Adalet Sarayı’nda görülen 5. duruşmada, soruşturma kapsamında sonradan dosyaya dahil edilen 18 yaş altı 4 sanık ilk kez hakim karşısına çıktı.“İştiraken adam öldürme” suçundan yargılanabilecekler 

Minguzzi ailesinin avukatı Ersan Barkın, mahkemeye sundukları taleplerin bir kısmının kabul edildiğini belirterek, davaya sonradan eklenen 2 sanığın da artık “iştiraken adam öldürme” suçundan yargılanabileceğini ifade etti. Böylece mahkeme, dört sanık hakkında da en ağır suçlama üzerinden hüküm verme yetkisine sahip oldu. Cumhuriyet savcısının mütalaasında, ilk 2 sanık hakkında “çocuğa karşı kasten öldürme”, dosyaya sonradan eklenen sanıklar içinse “yardım etme” suçlaması yönünde görüş bildirildiği aktarıldı.

Mattia Ahmet Minguzzi Davası Ertelendi - Sayfa 2

Engelli raporu iddialarına açıklama

Sanık avukatları tarafından cezai indirim sağlanması amacıyla "engelli raporu" alındığına ilişkin iddialar ise kamuoyunda tepkiyle karşılandı. Avukat Barkın, bu yönde yeni bir rapor sunulmadığını vurgulayarak, "Sanıkların akli melekelerinin yokluğuna dair hiçbir tespit yok. Dosyada sadece kaynaştırma öğrencisi olduklarına dair bir belge bulunuyor. Zaten soruşturma aşamasında ceza ehliyetine sahip oldukları yönünde adli tıp raporu mevcuttu" dedi.

Mattia Ahmet Minguzzi Davası Ertelendi - Sayfa 3

Karar 21 Ekim’de açıklanacak Sanıklar hakkında haksız tahrik indirimi uygulanmaksızın en üst sınırdan ceza verilmesini talep eden Minguzzi ailesi ve avukatları, duruşma sonrası adliye önünde kamuoyunun desteğiyle bir araya geldi. Anne Yasemin Minguzzi, duruşma sonrası yaptığı açıklamada, “Dördünü birden karşımda görmek çok ağırdı. Ama her şey yolunda gidiyor, karar 21 Ekim’de çıkmış olacak” dedi. Duruşmayı takip etmek üzere adliyeye gelen çok sayıda vatandaş, “Emsal karar istiyoruz” sloganları atarak Minguzzi ailesine destek verdi.