USD 32,38
EUR 35,07
ALTIN 2.326,75
BIST100 9.113
İHBAR hattı 0552 642 79 79

MasterChef keşkek tarifi! Keşkek nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

MasterChef Türkiye'de bu akşam Denizli rüzgarı esecek. Birbirinden güzel yöresel yemekler arasında nefis keşkek tarifi merak konusu oldu. İşte keşkek yapılışı ve malzemeleri...

MasterChef keşkek tarifi! Keşkek nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
25 Kasım 2022 | 15:18
Son Güncelleme:

Keşkek malzemeleri

Yarım kg (3 su bardağı) buğday
Yarım kg tavuk
2 litre tavuk suyu (Yetmezse ilave etmek için 1-2 bardak kaynar su)

Üzeri için;

2 yemek kaşığı tereyağı

Keşkek yapılışı

Buğday bir gün önce akşamdan ıslatılır.

Tavuğu bir tatlı kaşığı tuz ile birlikte tencereye alıp haşlanır. Islatılan buğday suyundan süzülüp büyük bir tencereye alınır.

Pişen tavuklar başka bir kaba alınır suyu ise buğdayların üzerine süzerek ilave edilir. Ocağın orta gözünde orta ateşte kaynayana kadar pişmeye bırakalım.

Kaynadığı andan itibaren ocağı en kısığa alalım. Bu ayarda 4 saat boyunca pişecek. Ara sıra karıştırılır. Buğday suyuna kıvam vermeye başlayınca karıştırma işlemi biraz daha sıklıkla yapılır yoksa dibi tutabilir.

3 saat dolduğunda didiklenmiş tavuk eti eklenir. Yine ara sıra sıklıkla karıştırılır. Bu arada suyunu kontrol edin çok katıysa birazcık kaynar su ekleyin.

4 saatin sonunda bir kaşıkla buğdayı alin elinizle ezin eziliyorsa ocaktan alın ezilmiyorsa biraz daha pişirin.

Ocaktan alır almaz tahta kaşıkla tencerenin kenarına doğru vurarak ezin bu isleme dövme işlemi deniyor. İstediğiniz kıvama gelene kadar dövün.

Sonra bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağı eritin hafif kahverengimsi olsun ama yakmayın. Keşkek sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.