USD 32,58
EUR 34,83
ALTIN 2.416,15
BIST100 9.645
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Masada AFA mı yoksa 1 milyon kitaplı kütüphane mi var?

Ak Parti İl Başkanı Yunus Tever, Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ile Büyükşehir bürokratlarından oluşan heyet, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u ziyaret etti.

Masada AFA mı yoksa 1 milyon kitaplı kütüphane mi var? - Sayfa 1

Bakan Ersoy’a merak uyandıran ziyaret

AFA Kültür Merkezi ve Serdivan’da yapılacağı açıklanan 1 milyon kitaplı kütüphane projeleri için merak uyandıran bir buluşma yaşandı. İl Başkanı Yunus Tever, AK Parti Milletvekili Recep Uncuoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ile büyükşehir bürokratlarından oluşan heyet, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’la bir araya geldi.

Masada AFA mı yoksa 1 milyon kitaplı kütüphane mi var? - Sayfa 2

Detay paylaşılmadı

Ziyarete ilişkin sosyal medyadan yapılan paylaşımlarda görüşmenin detaylarına yer verilmedi. Yüce, “Kültür ve Turizm Bakanımız Sn. Mehmet Nuri Ersoy ile bir araya geldik. Şehrimizle ilgili bir takım görüşmeler gerçekleştirdik” derken; Tever, “Milletvekilimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Büyükşehir Belediyemizin Bürokratları ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’u ziyaret ederek, Sakarya’mızı konuştuk. Misafirperverliği ve destekleri için Kıymetli Bakanımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Masada AFA mı yoksa 1 milyon kitaplı kütüphane mi var? - Sayfa 3

Bakana sunum yapıldı

Bakan Ersoy’la yapılan görüşme akıllara AFA Kültür Merkezi ile 1 milyon kitaplı kütüphane projelerini getirdi. Buluşmadan paylaşılan fotoğrafta Büyükşehir Belediyesi’nde uzun yıllardır bürokrat olarak görev yapan Genel Sekreter Yardımcısı Ali Oktar’ın bilgisayardan bir sunum yaptığı görüldü. Oktar’ın hangi projeye ilişkin sunum yaptığı ise bilinmiyor. Sakarya’dan üst düzey isimlerin katılımıyla gerçekleşen buluşmada iddialara göre AFA Kültür Merkezi’nin bakanlığın desteğiyle yapılması için resmi girişimlerin yapıldığı öne sürüldü.

Masada AFA mı yoksa 1 milyon kitaplı kütüphane mi var? - Sayfa 4

Gündemde AFA var

Hatırlanacağı üzere Başkan Ekrem Yüce’nin seçim vaatleri arasında yer alan 1 milyon kitaplı kütüphane ile AFA Kültür Merkezi projelerinin bakanlık yatırım programına alınması için yoğun mesai harcadıklarını kısa süre önce söylemişti.