USD 32,59
EUR 34,84
ALTIN 2.495,60
BIST100 9.624
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Marmara'da büyük temizlik başlıyor

Marmara Denizi'ndeki müsilajla mücadele kapsamındaki en büyük deniz temizliği seferberliği başlıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum düzenlenen programda açıklamalarda bulundu.

Marmara'da büyük temizlik başlıyor
08 Haziran 2021 | 15:06
Son Güncelleme:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un imzasıyla yayınlanan genelgede, müsilajdan kaynaklanan kirlilikle mücadele için 7 gün 24 saat esaslı çalışılacağı kaydedildi. Genelgede tüm kurum ve kuruluşların çalışma tamamlanıncaya kadar koordineli şekilde yürütülmesi istendi.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un katılımıyla, Marmara Denizi'ne kıyısı olan 7 ili kapsayan Büyük Deniz Temizliği Seferberliği, Caddebostan Sahili'nden başlatıldı.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un konuşmasından öne çıkan başlıklar:

Müsilaj sorununa karşı birlik olmak için buradayız. Türkiye'nin en büyük, en kapsamlı deniz temizliğini başlatıyoruz.

Tüm dünya iklim değişikliğinin getirdiği sorunlarla karşı karşıya.

Deniz kirliliğine karşı seferberlik ruhuyla hareket etmeliyiz.

Çalışmalara ayrıca ünlü isimlerde destek veriyor. Sanatçılar Pınar Altuğ ve Hakan Ural Caddebostan'da gerçekleştirilecek tören öncesinde açıklamalarda bulundu.

"DOĞAYA SAYGI GÖSTERMEK ZORUNDAYIZ"

Pınar Altuğ, "Üstesinden gelebileceğimizi düşünüyorum. Tamamen yok edemeyeceğiz ama artmasını engellemek, birazcık baskılamak mümkün olacak. Denizler hepimizin. Doğa hepimizin. Ona saygı göstermek durumundayız. Biz sadece kullanıp gitmeyeceğiz, bizim arkamızdan da nesiller geliyor" dedi.

"ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ"

Hakan Ural ise "Ben uzun yıllardır böyle bir şeye ilk defa rastlıyorum. Ama yine bireysel insan ihlalinden kaynaklanan bir durum. İnşallah toplumsal duyarlılık, devletimizin de önderliğinde bunun da üstesinden geleceğiz." diye konuştu.