Mardin'deki Üç Kişilik Aile Cinayetiyle İlgili Şok İfade Ortaya Çıktı
Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Mehmet, Berna ve 5 yaşındaki kızları Samyeli Kaya'nın evlerinde ölü bulunmasıyla ilgili soruşturmada tutuklu sayısı üçe çıktı. Tutuklanan komşu M.C.'nin ifadesinde, Mehmet Kaya'nın eşiyle tartıştıktan sonra M.C.'nin temin ettiği tabancayla önce eşini, ardından kızını vurduğunu ve sonra intihar ettiğini söylediği öğrenildi. M.C. dahil, iki kişi daha cinayette 'delil karartma' şüphesiyle tutuklandı.
Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 25 Kasım'da yaşanan ve 37 yaşındaki baba Mehmet Kaya, 33 yaşındaki anne Berna Kaya ve 5 yaşındaki kızları Samyeli Kaya'nın evlerinde ölü bulunması olayıyla ilgili yürütülen soruşturma derinleşiyor. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından kurulan özel ekip, olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için çalışmalarını sürdürürken, soruşturma kapsamında tutuklanan komşu M.C.'nin savcılık ifadesi olayın korkunç detaylarını ortaya çıkardı. Soruşturmada delil karartma şüphesiyle tutuklanan kişi sayısı ise üçe yükseldi.
Savcılık İfadesi Cinayetin Detaylarını Ortaya Çıkardı
Tutuklanan komşu M.C.'nin savcılıkta verdiği ifadeye göre, olay günü Mehmet Kaya'nın daveti üzerine çay içmeye evine gitti. Evde, Mehmet Kaya'nın bir bayanı şehir dışına götürme teklifini kabul etmesi üzerine eşi Berna Kaya ile tartışma yaşandığını belirtti. Tartışmanın sona ermesinin ardından M.C. ve Mehmet Kaya sohbetlerine devam ederken, şok edici anlar yaşandı:
"Sonra birden Mehmet, sırt kısmından benim ona aldığım tabancayı çıkartıp, sol eline alarak karşı kanepenin önünde yerde oturan laptopuna bakan Berna'ya bir el ateş etti. Sonra kızı, 'Baba ne yapıyorsun' dedi. Mehmet bu sefer kızına 1 el ateş etti. Ben de 'Mehmet abi ne yapıyorsun' dedim. Bana 'Konuşursan seni öldürecekler' dedi. Sonrasında kendini vurdu."
M.C., ayrıca olaydan önce Mehmet Kaya'nın kendisine içerisinde altın bilezik, yüzük, küpe ve nakit para bulunan bir poşeti "Hediyem olsun" diyerek verdiğini de iddia etti.
Soruşturmada Tutuklu Sayısı 3 Oldu
Kaya ailesinin başlarından silahla vurulmuş halde bulunduğu dairede yapılan incelemede boğuşma izine rastlanmazken, kapıda zorlanma olmadığı tespit edilmişti. Silahın evde bulunmaması üzerine kurulan özel ekip, KGYS ve güvenlik kameralarını incelemeye almıştı.
Soruşturma kapsamında daha önce delil karartma ve kasten öldürme şüphesiyle komşu M.C. ve ona yardım ettiği iddia edilen V.E. tutuklanmıştı. Son olarak gözaltına alınan B.K. da emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemece 'delil karartma' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Böylece olayla ilgili tutuklanan şüpheli sayısı üçe yükseldi.
Cenazelerden Berna Kaya ve kızı Samyeli Kaya Van'da yan yana toprağa verilirken, baba Mehmet Kaya'nın cenazesi Savur ilçesinde defnedilmişti.
