USD 32,59
EUR 34,69
ALTIN 2.526,94
BIST100 9.525
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Manavgat alevlere teslim oldu! İşte o dehşet verici görüntüler

Antalya'nın Manavgat ilçesinde başlayan orman yangını yerleşim yerlerine sıçradı. 4 koldan yürütülen söndürme çalışmaları henüz sonuç vermedi. Büyük maddi hasarın olduğu yangında, devlet tüm imkanlarını seferber etti.Karadan ve havadan müdahale edilen orman yangını nedeniyle 4 mahalle boşaltıldı.

Manavgat alevlere teslim oldu! İşte o dehşet verici görüntüler - Sayfa 1

Antalya'nın Manavgat ilçesinde farklı noktalarında öğle saatlerinde çıkan orman yangınları rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Alevlerin yerleşim yerlerine sıçraması sonucu bazı evler kullanılamaz hale geldi, ahır ve bahçelerdeki hayvanlar telef oldu, bazı araçlarda, iş makinelerinde ve meyve bahçelerinde hasar oluştu.

Manavgat alevlere teslim oldu! İşte o dehşet verici görüntüler - Sayfa 2

Bakan Pakdemirli acı haberi verdi
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Oymapınar Barajı'nda 10 kişinin mahsur kaldığını ancak hayati tehlikelerinin bulunmadığını belirterek, "Antalya Manavgat yangını kontrol altında ancak gece saatlerinde Akseki'de devam eden bir yangın var." dedi.

Bakan Pakdemirli ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Manavgat ilçesindeki 4 noktada başlayan ve geniş alana yayılan yangın bölgesinde incelemede bulundu.

.

Manavgat alevlere teslim oldu! İşte o dehşet verici görüntüler - Sayfa 3

Pakdemirli, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde çıkan yangınlardan 31'inin kontrol altında olduğunu, 10 yangını da kontrol altına alma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Adana'daki orman yangınlarıyla ilgili de bilgi veren Pakdemirli, şunları söyledi:

.

Manavgat alevlere teslim oldu! İşte o dehşet verici görüntüler - Sayfa 4

1 Kişi hayatını kaybetti

"Antalya Manavgat yangınımız kontrol altında ancak gece saatlerinde Akseki'de çıkan bir yangın hala devam ediyor. Kayseri Yahyalı'da bir yangın var. Mersin'in Aydıncık ilçesinde yangın devam ediyor. Silifke'deki yangının yüksek gerilim hattından olduğu düşünülüyor. Yangınları kontrol altına almak için 3 uçak, 29 helikopter, 458 arazöz ve 1832 personel, bu alanda görev yapmaktadır. Maalesef bir kaybımız var. Akseki Kepezbeleni Mahallesi'nde 82 yaşındaki bir vatandaşımız vefat etmiştir. Malımız önemli ama hiçbir şey canımızdan daha önemli değil. Kepezbeleni boşaltılırken evinde yalnız kalan 82 yaşındaki bir amcamız vefat etmiş durumda. Anonslara ve çağrılara uymamız gerekiyor.".