USD 32,59
EUR 35,02
ALTIN 2.457,43
BIST100 9.767
İHBAR hattı 0552 642 79 79

‘Lokomotif şehir Sakarya’

Uluslararası statü kazanan Sakarya PSB Anatolia Fuarı, Büyükşehir ev sahipliğinde görkemli bir törenle kapılarını açtı. Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya dış mekan ve süs bitkiciliği alanında, saha çalışmaları ve organizasyonlarla ‘lokomotif’ şehir oldu." dedi. Fuar 11 Eylül'e kadar devam edecek.

‘Lokomotif şehir Sakarya’ - Sayfa 1

Sakarya PSB Anatolia 2021 Peyzaj, Süs Bitkileri, Bahçe Sanatları ve Ekipmanları Fuarı düzenlenen törenle kapılarını açtı. 11 Eylül Cumartesi gününe kadar Sapanca Kırkpınar’da sektörün nabzının atacağı fuarın açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Seçim İşleri Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, AK Parti Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, AK Parti Yerel Yönetimler Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ali İnci, Vali Yardımcısı Bekir Dınkırcı, SATSO Başkanı Akgün Altuğ, SATSO Meclis Başkanı Talip Kuriş, kaymakamlar, siyasi parti il başkanları, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, STK temsilcileri, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları ve çok sayıda davetli yer aldı.

‘Lokomotif şehir Sakarya’ - Sayfa 2

“Sakarya üretim sahası oluyor”

Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, dış mekan ve süs bitkiciliği konusunda Sakarya’nın yetişmiş insan ve ekipman gücüyle üretim sahası olma yolunda olduğunu belirterek, “PSB Anatolia 2021 Peyzaj, Süs Bitkileri, Bahçe Sanatları ve Ekipmanları Fuarını bu yıl yeni bir yapıyla gerçekleştiriyoruz. Süs Bitkiciliği üretimi, tüm dünyada çok ciddi ve büyük bir piyasa. Çin ve Avrupa sektörde lider durumdalar. Ülkemizin de ciddi anlamda ihracatı var.

‘Lokomotif şehir Sakarya’ - Sayfa 3

Özellikle dış mekan süs bitkiciliği konusunda gerek bulunduğumuz coğrafyaya, gerek Türkiye Cumhuriyeti’ne, gerek ise Avrupa’ya satış yapabileceğimiz boş bir alan var. Üretim, geliştirilip desteklendiği takdirde biz çok rahat bir şekilde Avrupa’da Türkiye Cumhuriyeti olarak ihracatı üstlenebiliriz. Özellikle son yıllarda ağaç grubu bitkileri Avrupa’da azaldı. Türkiye ile anlaşma ve ikili çalışma yapmak isteyen birçok firma var. Bu anlamda Türkiye çok ciddi bir üretim yapabilir. Çünkü yetişmiş insan kaynağı ve teknik ekipmanları var. Sakarya gibi ekolojisi çok uygun bir üretim sahamız var.

‘Lokomotif şehir Sakarya’ - Sayfa 4

Dış mekan süs bitkiciliği üretimi konusunda teknik altyapısı yeterli şirketlerimiz var. Biz eğer bu elimizdeki ekolojik avantajları ve teknik avantajları kullanabilirsek mevsimlik çiçek, kesme çiçek ve ağaç grubu bitkilerinin çok ciddi üretim sahası olabiliriz. Şuanda 12 bin dekar alanda süs bitkileri üretimi yapılıyor.” dedi.