USD 32,60
EUR 34,82
ALTIN 2.504,20
BIST100 9.458
İHBAR hattı 0552 642 79 79

LİSTE SAVAŞI CHP’Yİ İKİYE BÖLDÜ

2023 seçimleri öncesinde altılı masanın aday krizi devam ederken Sakarya’da da CHP’de liste savaşları başladı. Milletvekili listesi için 2018’deki gibi parti teamüllerine ters olarak ön seçim yapılmaması ana partiyi karıştırdı. Özkoç’un birinci sıra için genel merkezdeki gücünü kullanması partiyi ikiye bölmüş durumda.

LİSTE SAVAŞI CHP’Yİ İKİYE BÖLDÜ
20 Aralık 2022 | 12:54
Son Güncelleme:

HABERFOKUS

2023 seçimlerine sayılı zaman kala, CHP’nin başını çektiği altılı masanın henüz Cumhurbaşkanı adayını belirlememesinin krizi devam ediyor. Masa ortakları adaylık konusunda birbirine girmiş durumda. Tepede adayı belli olmayan CHP ve altılı masa Sakarya’da da büyük bir kriz yaşıyor.

Bilindiği gibi CHP parti teamüllerine göre mileltvekili listelerinde ön seçim prosedürü uyguluyor. Ancak 2018 yılında CHP Sakarya’da ön seçim yapılan 50 ilin arasına alınmamıştı. Bundan dolayı da liste krizi yaşayan CHP’de parti içi kavgalar kızışmıştı. Benzer durumun 2023’te de yaşanması bekleniyor. Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’un genel merkez gücü ile Sakarya’yı ön seçim yapılmayacak iller arasına almasına kesin gözü ile bakılıyor.

ÖN SEÇİM YAPILIRSA ÖZKOÇUN İŞİ ZOR!

2023 Genel Seçimlerinde yine Sakarya’dan 1. Sıra milletvekili adayı olmak isteyen Engin Özkoç’un, bu seçimlerde de ön seçime sıcak bakmadığı partililer arasında konuşulmaya başlandı. Özkoç’un Sakarya’da ön seçim yapıldığı taktirde birinci sırada çıkmak konusunda endişeli olduğunu bu yüzden yine partideki gücünü kullanarak Sakarya’da ön seçim yaptırmayacağı konuşuluyor.

GENEL MERKEZ KARARIYLA YİNE ÖZKOÇ MU?

CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş’in de milletvekili adayı olmak için çok istekli olduğu konuşulurken, Keleş’in olası bir ön seçimde sıralamada yer alabileceği belirtiliyor. Ancak CHP’de Ankara’da güçlü bir kesimin Keleş ve benzer partililerin listede üst sıralarda yer almasını istemediği konuşuluyor.

ENDER SERBES DENGELERİ DEĞİŞTİRİYOR MU?

Öte yandan bir süre önce CHP saflarına katılan Ender Serbes’in de 2023 için kulislere başladığı biliniyor. Serbes’in de CHP’ye katılması parti içindeki dengeleri değiştirmeye başlamıştı. CHP Genel Merkezi’nin bu seçimlerde de Sakarya’yı ön seçimlerin dışında tutma ihtimaline karşı farklı senaryoların konuşulması Özkoç ve taraftarlarını rahatsız ettiği öğrenildi.

ÖZKOÇ YİNE ÖN SEÇİM İSTEMİYOR!

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’un, Genel Merkezi de kullanarak Sakarya’dan ilk sırayı alma düşüncesi, parti içinde farklı grupların da birlikte hareket etme ihtimalini güçlendirdi. İl başkanı Ecevit Keleş ve Ender Serbes’in bu konuda benzer fikirde oldukları ve ön seçimin Sakarya’da mutlaka yapılmasını istedikleri biliniyor. Özkoç’un yine tepeden inme bir kararla, CHP Sakarya’yı baskı altına alacağı da siyasi kulislerde konuşulurken Sakarya’da CHP’nin ilk sıra adaylığı için şimdiden hem Sakarya’da hem de CHP Genel Merkezinde kulislerin başladığı konuşuluyor. Tüm bu yaşananlar parti içinde büyük bir bölünmeye yol açmış durumda. İl Örgütü ve Milletvekili ile Genel Merkezin ayrı cephelerde yer alması partiyi bölerken tabandan da çatlak sesler yükseliyor.

İSTİFADAN SONRA ATAMA İLE YENİ YÖNETİM!

CHP Genel Merkezi’nin aday adayı olmak isteyen CHP’lilerin 25 Aralık’a kadar istifa etmelerini bildirmesi de, CHP Sakarya’da soğuk rüzgarların esmesine neden oldu. İstifaların yerine ise CHP Genel Merkezinin illerde seçimle değil atamayla görev verecek olması aday adaylığı düşünen CHP’lileri kara kara düşündürüyor.

İl Başkanı Ecevit Keleş’in aday adaylığı için istifa etmesi halinde CHP Genel Merkezinin atamayla yeni yönetimi belirleyecek olması yönetim içinden aday adaylığı düşünenlerin önünü tıkadığı ve istifa konusunda kararsız kaldıkları da biliniyor.