USD 32,44
EUR 34,74
ALTIN 2.438,67
BIST100 9.916
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Limni Gölündeki kar manzarası büyüledi

Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Zigana Köyü sınırlarında yer alan, etrafını sarmalayan çam ağaçlarının içerisinde yer alan doğa harikası Limni Gölü Tabiat Parkı, kar yağışının ardından büyüleyici manzaraya bezendi.

18 Aralık 2023 | 16:47
Son Güncelleme:

Önceki gece gerçekleşen kar yağışının ardından gölün etrafını sarmalayan ağaçların üzerinde 10 santimetreyi bulan kar kütleleri bölgeyi adeta masal diyarına çevirirken, havaların soğuması nedeniyle buz tutan göl yüzeyi de manzaraya ayrı bir güzellik kattı. Hem Gümüşhane'nin hem de Doğu Karadeniz bölgesinin önemli turizm bölgelerinden birisi olan, denizden 2 bin 24 metre yükseklikte yer alan Limni Gölü Tabiat Parkı, ormanın içerisinde temiz havası, sıra dışı coğrafyası ile kuş sesleri arasında "Huzur veren mekan" olarak biliniyor.
Tesis sorumlularından Oğuzhan Çolak, beklenen kar yağışıyla birlikte yeniden beyaz örtüyle kaplandığını belirterek, “Zigana dağının eteklerinde yer alan Limni Gölümüzün havaların soğuk olması nedeniyle yüzeyi buz tutmuştu. Önceki gece gerçekleşen yoğun kar yağışının ardından alan adeta pamuk tarlası gibi bir görüntüye sebep oldu. Havaların güneşli fakat soğuk olması nedeniyle bu manzaranın bir süre daha gitmeyeceğini düşünüyoruz” dedi.