USD 32,44
EUR 34,74
ALTIN 2.438,67
BIST100 9.916
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Lavanta bahçesi ilgi odağı oldu

Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde 5 bin metrekarelik alan üzerine kurulan lavanta tarlası, fotoğrafçıların ve yerli turistlerin uğrak noktası oldu.

Lavanta bahçesi  ilgi odağı oldu - Sayfa 1

Lavanta, üretimiyle ekonomiye katkı sağladığı kadarıyla sunduğu eşsiz manzarasıyla da turizmi canlandırarak fotoğraf tutkunları ile yerli turistler tarafından yoğun ilgi görüyor. Doğal bir fotoğraf stüdyosu haline gelen lavanta tarlası her gün anlarca ziyaretçisine görsel şölen sunuyor. 

Lavanta bahçesi  ilgi odağı oldu - Sayfa 2

Bu doğrultuda Burak Görgülü isimli vatandaş Adapazarı ilçesi Karadavut Mahallesi'nde kendisine ait olan tarlanın 5 bin metrekarelik alanına diktiği 2 bin 850 adet lavanta fidesiyle hem ekonomiye katkı sağlamayı hem de turizmi canlandırmayı hedefliyor. Geçen sene hasadını yaptığı lavantalardan yaklaşık 4 litre yağ elde ettiğini belirten Görgülü, bu sene ise yaklaşık 10 litre yağ elde etmeyi hedefliyor.

Lavanta bahçesi  ilgi odağı oldu - Sayfa 3

sparta'ya gitmek istiyorduk ama ayağımızın dibinde Sakarya’da olduğunu görünce geldik
Lavanta bahçesine eşiyle gelen Emre Şahin, “Eşimle birlikte gezmeye geldik lavanta bahçesini. Isparta'ya gitmek istiyorduk ama ayağımızın dibinde Sakarya’da olduğunu görünce geldik, gezdik ve herkese de tavsiye ediyoruz” dedi.

Lavanta bahçesi  ilgi odağı oldu - Sayfa 4

Düğün çekimleri, evlilik teklifleri organizasyonu için talepler gelmeye başladı
Lavanta bahçesinin sahibi Burak Görgülü ise, “Lavanta bahçemizin bu sene ikinci senesi yaklaşık 3 bin adet lavantamız var. Geçen sene ilk hasadımızı yaptık ve yaklaşık