USD 32,59
EUR 34,78
ALTIN 2.507,75
BIST100 9.693
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Kütahya'da 'Afrodit' ve 'Dionysos' heykel başları bulundu!

Son dakika haberine göre: Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesindeki Aizanoi Antik Kenti'ndeki çayda yürütülen kazı çalışmalarında mitolojide aşk ve güzellik tanrıçası "Afrodit" ile şarap tanrısı "Dionysos" heykellerinin baş kısmı gün yüzüne çıkarıldı.

Kütahya'da 'Afrodit' ve 'Dionysos' heykel başları bulundu! - Sayfa 1

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne 2012'de dahil edilen ve il merkezine 50 kilometre uzaklıkta yer alan antik kentteki kazılar, Kütahya Müze Müdürlüğünce sürdürülüyor.

Kütahya'da 'Afrodit' ve 'Dionysos' heykel başları bulundu! - Sayfa 2

Kazı koordinatörü Dumlupınar Üniversites Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Gökhan Coşkun, AA muhabirine, geçmişi 5 bin yıl öncesine dayanan Aizanoi'deki çalışmaların 100 işçi ve 27 teknik personelle ara verilmeden sürdürüldüğünü söyledi.

Kütahya'da 'Afrodit' ve 'Dionysos' heykel başları bulundu! - Sayfa 3

Penkalas Projesi kapsamında kazı ve restorasyon çalışmaları yürütüldüğünü belirten Coşkun, "Antik çağda 'Penkalas', günümüzde 'Kocaçay' olarak bilinen çay yatağında kazı çalışmalarını sürdürüyoruz. Çay üstünde 5 köprünün olduğunu biliyoruz. 

Kütahya'da 'Afrodit' ve 'Dionysos' heykel başları bulundu! - Sayfa 4

Bunlardan birinin ahşap köprü olduğunu antik yazarlar bildiriyor. Bu köprülerden birinin restorasyonu bitirildi, birinin de devam ediyor. Diğerinin ise kazısına başlandı." dedi.