USD 32,38
EUR 34,74
ALTIN 2.434,35
BIST100 10.056
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Kum hırsızlığına belediyeden açıklama!

Karasu Kuyumculu Mahallesi’nde Karasu Belediyesi’nin kaçak kum taşıdığı ile ilgili iddialara belediyeden Haberfokus’a açıklama yapıldı. Belediyeden yapılan açıklamada kesinlikle böyle bir şeyin söz konusu olmadığı ifade edildi.

Kum hırsızlığına belediyeden açıklama!
17 Kasım 2023 | 16:09
Son Güncelleme:

HABERFOKUS / DUYGU ALAZ

Karasu Kuyumculu Mahallesi’nde bulunan Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ait bir kum ocağından 3 kamyonun sürekli izinsiz kum aldığı ve bu kum alan kamyonların bir kamu kuruluşuna ait olduğu ileri sürüldü.

Söylenen bu iddiaların ardından Haberfokus editörlerimiz Karasu Belediyesinden konuyla ilgili açıklama aldı.

Belediyeden yapılan açıklamada;

“Burada öyle denildiği gibi kum çalma gibi bir şey kesinlikle yok. Hatta bizim Karasu bölgemizde dünyada ikinci sırada olan Acarlar Longozumuz var. Onun olduğu bölgede kaçak hafriyat yapan hafriyatçılarla ciddi mücadele ediyoruz. Zaten onların çıkarmış olduğu asılsız iddialar.

Konuya gelecek olursak burada balıkçıların olduğu Kuyumculu Mahallesi adında bir bölge var. Buradaki dere denizle besleniyor. Balıkçıların girip çıktığı bir alan burası. Özellikle bu mevsimlerde o bölge dalgalardan ve yağmurlardan dolayı giriş çıkışlar tıkanıyor ve balıkçılar bu konu ile alakalı bize baskı yapıyor açılması ile alakalı. Bizim makineler yetersiz kaldığı zaman DSİ’den destek istiyoruz büyük kepçeleri olduğu için. Burada da konu o DSİ bu bölgede balıkçıların girip çıkmasını kolaylaştırmak için çalışma yaptı. O çıkan kum da DSİ’nin rahat çalışması için taşınması gerekiyordu. bu yeni değil her yıl yaptığımız bir olay. Bizde o kumu taşıyıp şantiyemizde depo ederiz. Yazın bizim sahilimizde erozyona uğrayan yerleri plajları bozulan yerlere kum dökeriz. Burada kullanırız. Bu şekilde olan bir olay. Sadece DSİ orada çalıştığı için kumu hızlıca çektik. Valilikle ilgili yazışmalarda eksiklikler vardı. O yüzden bir kontrol yapıldı. Bunun haricinde kesinlikle özel hiçbir yere kum satma veya pazarlama gibi bir şey yok.” İfadelerine yer verildi.