USD 32,57
EUR 34,90
ALTIN 2.426,33
BIST100 9.722
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Kredi ve kredi kartı borcu olanlar dikkat!

Bankaya olan borçlarını ödeyememiş kişiler bir süre sonra kara listeye alınıyor ve bankalarla çalışması zor hale geliyor.

Kredi ve kredi kartı borcu olanlar dikkat! - Sayfa 1

Kredi ve kart borcu 2-3 yıl ödenmediği için varlık yönetim şirketlerine devrediyor. Bu borcu kapatmak isteyene şirketler, kişinin ve borcun durumuna göre uygun ve esnek ödeme planları yapıyor. Borcunu ödeyenler ‘kara listeden’ çıkıp yeniden kredi çekme imkanına sahip olabiliyor.

Kredi ve kredi kartı borcu olanlar dikkat! - Sayfa 2

Milyarlarca liralık kredi borcunu tahsil etme yetkisi bankalardan, varlık yönetim şirketlerine geçmiş durumda. Kronik hale gelen bu borçları şirketler, ödeme kolaylıkları sağlayarak yasalar çerçevesinde kapatmanın ve çözüm yaratmanın peşinde.

Kredi ve kredi kartı borcu olanlar dikkat! - Sayfa 3

Şirketler borcu vatandaşla irtibata geçtiğinden uygun bir ödeme planı sunuyor. Ödeme planı tamamen kişinin maddi durumuna göre dizayn ediliyor. Devredilen borçlar ve yasal olarak izlenecek süreçle ilgili sorularımızı Varlık Yönetim Şirketleri Derneği’ne sorduk. İşte merak edilen soru ve cevaplar...

Kredi ve kredi kartı borcu olanlar dikkat! - Sayfa 4

Yeniden kredi ve kart

- İndirim ve taksit imkanı sunuluyor mu? Borca ve müşterinin ödeme gücüne göre ve BDDK’nın belirlediği çerçevede toplam alacak tutarında indirim ve taksit imkanları sunuluyor.