USD 32,27
EUR 34,80
ALTIN 2.396,26
BIST100 10.248
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Koronavirüs aşısı yaptırmayana para cezası

Koronavirüs salgınıyla mücadele devam ederken, Türkiye'de aşılama çalışmaları son sürat sürüyor. Aşı randevularındaki düşüş dikkat çekerken, aşıya tereddütle yaklaşanlara karşı iktidar ve muhalefet adeta tek yürek oldu. Öneriler arasında aşı olmayana maskede olduğu gibi ceza yazılması da bulunuyor.

Koronavirüs aşısı yaptırmayana para cezası
18 Nisan 2021 | 09:39
Son Güncelleme:

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilim Kurulu üyesi, İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Veysel Bozkurt'un "aşıya yönelik tutumları ve etki eden faktörleri tespite yönelik araştırmasından çarpıcı sonuçlar çıktı. Türkiye'de salgına karşı kitlesel aşılamada istenilen seviyeye ulaşılamamasının nedenlerine ilişkin önemli ipuçları veren araştırmaya göre, toplumda en çok kadınlar aşı konusunda tereddüt yaşıyor.

'AŞI YAPTIRMAYANA CEZA GELEBİLİR'

Milletvekilleri sırası gelen tüm vatandaşların aşılarını yaptırmasını önerirken, MHP'li Aycan, "Maske takmayana ceza yazılıyor, aşı yaptırmayana da uygulanabilir" dedi.

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Kovid-19'dan korunmak için bir kişinin dahi aşısız kalmaması gerektiğine dikkati çekerek, "Yaş aşağı doğru indikçe, 'ben aşı olmasam da bu hastalığı yenebilirim' diye bir düşünce oluyor. Aşılamayı öncelikle kendisi, sonra toplum sağlığı için mutlaka yaptırmak gerekiyor" dedi.Yasayla getirilecek zorunluluk yerine gönüllü aşılama yapılmasında fayda olduğunu söyleyen Güneş, "Zoraki aşı yapmak... Toplum sağlığını ciddi oranda etkiliyor, bu oranlar istediğimiz yere varmıyorsa, istediğimiz başarıyı elde edemiyorsak belki o zaman düşünülecek ikinci bir yol olarak görülebilir. İlk anda mecburiyet getirmenin çok doğru olmadığını düşünüyorum. Türkiye, aşılama sayısında dünyada 6. sırada; en çok aşı yapan ülkeler anlamında ABD, Çin, Hindistan, İngiltere, Brezilya ve Türkiye gelmekte. Bu anlamda baktığınız zaman Türkiye aşılamada başarı oranı gayet yüksek, oranı da iyi ama gönül ister ki bu oranı daha da artıralım" diye konuştu.