USD 32,48
EUR 34,95
ALTIN 2.438,07
BIST100 9.717
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Korona virüs belirtilerini ciddiye alın

 Birçok hastanın korona virüs belirtilerini ciddiye almayıp, doktora geç başvurduğunu dile getiren Dr. Esin Taşbaş, semptomları basit bir grip olarak algılayıp, 5. günden sonra başvuran kişilerde solunum yetmezliği gelişebildiğini ve tedaviden yeterli sonuç alınamadığına dikkat çekti.

Korona virüs belirtilerini ciddiye alın - Sayfa 1

Covid-19 salgınında Bursa’nın önemli yükünü taşıyan Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Esin Taşbaş, hastalığın tedavi süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Salgının başından bu yana iki bine yakın hastanın takip ve tedavisini yaptıklarını dile getiren Uzm. Dr. Taşbaş, bir hastanın iyileşmesinde ya da kötüleşmesinde en önemli kriterin, şikayetlerinin zamanlaması olduğunu belirtti.

Korona virüs belirtilerini ciddiye alın - Sayfa 2

Korona virüs şikayetlerinin kesinlikle bekletilmemesi ve ertelenmemesi gerektiğini ifade eden Uzm. Dr. Taşbaş, “Çünkü hastalık semptomların başlangıcından 5 ila 10 gün içinde çok şiddetlenebiliyor ve solunum yetmezliği sebebiyle ölüme kadar götürebiliyor. 

Korona virüs belirtilerini ciddiye alın - Sayfa 3

Önemli nokta hastalığın akciğere inip zatürreye yol açmadan tedavinin uygulanmasıdır. Ülkemizde de var olan bazı varyantlar çok hızlı yayıldığı için kişi, birkaç gün içinde virüsü kapıp, kısa bir süre içerisinde solunum yetmezliğiyle karşı karşıya kalabilir” dedi.

Korona virüs belirtilerini ciddiye alın - Sayfa 4

Hastaların belirtileri hemen fark edip, sağlık kuruluşunda test yaptırdıktan sonra tedavilerine başlanırsa 5 ile 7 gün içinde iyileşebildiğine işaret eden Uzm. Dr. Taşbaş, “Gözlemlerimize göre hastalar şikayetlerini ciddiye almayıp doktora geç başvurmaktalar.