El Cerrahisi Uzmanı Kutay Yılmaz, ameliyat süreciyle ilgili yaptığı açıklamada, “Hastamızın eli tamamen kopmuştu. Ameliyatta tüm sinirler, damarlar ve kaslar yeniden bağlandı. Fizik tedavi süreci devam ediyor ve elin tam anlamıyla işlev kazanması 6 ay ile 1 yıl arasında sürecek” dedi.
"Parmağımı Oynattığım An Dünyalar Benim Oldu"
Yaşadığı olayın şokunu ve sonrasındaki mutluluğunu anlatan Nizam Acar, “Elimi yerde gördüğümde hayatımın bittiğini düşündüm. Ama doktorlar sayesinde parmağımı oynatmaya başladım. Bu elimle doktoruma mangal yapacağım” ifadelerini kullandı.
İş Güvenliği Uyarısı
El Cerrahisi Uzmanı Kutay Yılmaz, bu tür kazaların iş güvenliği önlemleri alınmadığı için yaşandığını belirtti. Sanayi bölgelerinde bu tür yaralanmaların sık karşılaşıldığını ifade eden Yılmaz, “Kazaları önlemek tedavi etmekten daha kolay. İş güvenliği kurallarına uyulması hayat kurtarır” dedi.