"Binadan Sesler Geliyordu"
Binanın çöküşünden hemen önce eşi ve çocuğunu son anda dışarı çıkaran Muhammet Veli Kahya, yaşadığı korku dolu anları anlattı:
"İş yerindeydim, eşim beni arayıp 'Bina sallanıyor, çabuk gel' dedi. Hemen eve koştum. Ailemi ve komşularımı dışarı çıkardım. İnsanları uzaklaştırdım. Tam içeri girecekken anahtarımın olmadığını fark ettim. Kapının önündeydim, bir anda gözümün önünde bina çöktü."
"3 Gün Önce Uyarı Yapılmıştı"
Binanın sakinlerinden Faik Dal ise çöküşten birkaç gün önce kapıcının bina ile ilgili uyarıda bulunduğunu belirtti:
"Kız arkadaşımla evde oturuyorduk. Kapıcı gelip kolonların çatladığını ve hemen binayı boşaltmamız gerektiğini söyledi. Biz de dışarı çıktık. Yaklaşık 45 dakika kadar dışarıda bekledik. Sonrasında binadan çatırtılar gelmeye başladı ve bir anda çöktü."
Zemindeki Vatandaşlar İnsanları Uyardı
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, olayın hemen öncesinde zemin kattaki vatandaşların, binadan gelen sesleri fark ederek üst kattakilere haber verdiğini söyledi: