USD 32,37
EUR 34,96
ALTIN 2.324,84
BIST100 9.080
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Komşudaki deprem için uzmandan ilk açıklama!

Deprem Bilimci Dr. Ramazan Demirtaş, Düzce’de meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki deprem ile ilgili paylaşım yaptı.

Komşudaki deprem için uzmandan ilk açıklama!
21 Temmuz 2022 | 01:08
Son Güncelleme:

BİRÇOK İLDE HİSSEDİLDİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığından yapılan son dakika açıklamasına göre, Düzce'de saat 22.49'da, 4,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Düzce merkezde meydana gelen deprem Bolu, Sakarya, Zonguldak gibi illerden de hissedildi.

DEPREM BİLİMCİDEN AÇIKLAMA

Meydana gelen deprem ardından Deprem Bilimci uzmanı Dr. Ramazan Demirtaş sosyal medya üzerinden paylaşım yaptı. 4.2 büyüklüğündeki deprem ile ilgili açıklama yapan Dr. Ramazan Demirtaş şu ifadelere yer verdi;

TEDİRGİN OLACAK BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL

Atalarımız ne kadar yerinde söz etmişler, adeta taşı gediğine koymuşlar.. İğneyi kendine, çuvaldızı başkasına batır. Ülkemizdeki en büyük hastalık, sadece eleştirmek. Halbuki eleştirenler, başkası tarafından eleştirildiği zaman hooopp nasıl ayağa kalkıyorlar. 20.07.2022 22:49 Mw=4.2 depremi #Kaynaşlı'nın 7.5km kuzey-kuzeydoğusunda dağlık bir alanda oldu. Bu kesimdeki çok çok kısa bir faylanmadan kaynaklanmış görünüyor. Düzce-Kaynaşlı segmentinde 12 Kasım 1999'da Mw=7.2'lik deprem olmuştu. Tedirgin olacak bir durum söz konusu değil.

KORKU TEHLİKESİ ÜRETMENİN ANLAMI VE DEĞERİ YOK

Haritada Kuzey Anadolu Fayı'nın farklı segmentlerinde yakın geçmişte olan depremler gösterilmiştir. Elmalık Fayı 7-10km uzunlukta ve tekrarlanma aralığı en az birkaç bin yıl. Dolayısıyla böyle bir risk söz konusu değil. Fake deprem uzmanlarına itibar etmeyelim lütfen. Fay-segmantasyon-tehlike parametreleri konusunda uzman olmayan sözde uzmanlarca "7-10 km uzunluktaki Elmalık Fayı'nda deprem riski var" diye açıklama yapabilirler. İtibar etmeyin. 1999'dan beri aynı türküyü çığırırlar. Bu deprem Elmalık fayına 12 km ve alakası yok. M 4.2 çok küçük bir deprem. Enerji transferi yapacak büyüklükte bir deprem değil. Faylanma mekanizması-segmantasyon-ikincil kırıklar-tehlike parametreleri ile ilgili sayısal ifadelerle açıklanmadığı sürece, korku tehlikesi üretmenin anlamı ve değeri yok. Her küçük deprem sonrası "Allah beterinden korusun" açıklamalarından lütfen bi vazgeçin. Depremler dünyanın oluşumundan bu yana oluyor ve Kıyamate kadar da olacak, ülkemizde daha büyükleri de olacak.

-Allah RANT ve AŞIRI KAR HIRSI'ndan korusun.

-Depreme dirençli yapılar öldürmez

"Allah beterinden korusun"

Deprem-ler oluşmasa dünya yaşanılır bir dünya olmaz Yaşam için deprem-ler olmak zorunda, bu bir düzen. "Depremle yaşamasını öğrenmeliyiz" Nasıl yani? En küçük 0.1 g'lik yatay bir ivmede bile yerle bir olan ülkemizin kangreni olan tabut binalar ile mi?