USD 32,34
EUR 34,81
ALTIN 2.393,53
BIST100 10.277
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Kocaeli’deki hemşeri dernek ve federasyonları İsrail’e karşı tek ses oldu!

Terör devleti İsrail'in Filistin'e gerçekleştirdiği katliam saldırıları sürerken Tüm ülke genelinde olduğu gibi Kocaeli'de de kamuoyu tepkileri çığ gibi büyüyor.

Kocaeli’deki hemşeri dernek ve federasyonları İsrail’e karşı tek ses oldu!
19 Mayıs 2021 | 17:44
Son Güncelleme:

Terör devleti İsrail’in Filistin’e gerçekleştirdiği katliam saldırıları sürerken Tüm ülke genelinde olduğu gibi Kocaeli’de de kamuoyu tepkileri çığ gibi büyüyor.

Bugün Kocaeli’de ender görülecek şekilde birçok hemşeri dernek ve federasyonları, KARBAFED’in ev sahipliğinde buluşup İsrail’e karşı ortak bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasında İsrail lanetlenirken, Doğu Türkistan’a da sahip çıkıldı.

KARBAFEDKocaeli Artvin Batum Havalisi Dernekleri Federasyonu, bir ilke daha imza atıp kendisi gibi hemşeri STK’larını bir arada buluşturarak; Mehmet Ali Paşa Mahallesi Doğu Kışla Parki numara 30/C İzmit adresindeki merkezinde İsrail’i kınayan bir ortak basın açıklaması gerçekleştirdi.

Anadolu Dernekleri Federasyonu Başkanı Necmettin Kaya, Kocaeli Giresunlular Derneği Başkanı Hamdi Yayla, Kocaeli Rizeliler Dernek Başkanı Ekrem Kumuşoğlu, Kocaeli Çukurovalılar Dernek Başkanı Erdoğan Davut, Kocaeli Erzurumlular Dernekleri Federasyon Başkanı Tekin Dursun, Kocaeli Trabzonlular Dernek Başkanı Fuat Ayar, Kocaeli Ağrı Dernekleri Federasyon Başkanı Ömer Yıldırım, Kocaeli Van Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Turak, Kocaeli Ordu Dernekleri Federasyonu Başkanı Celalettin Yaylak, Kocaeli Kars Ardahan Iğdır Vakıf Başkanı Taner Sarıçayır, Kocaeli Bingöllüler Derneği Başkanı Ali Değirmenci, Kocaeli Samsunlular Dernekleri Federasyon Başkanı Nazan Başol , Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı Köksal Kara, Kocaeli Artvin Batum Havalisi Dernekleri Federasyon Başkanı Mikail Kalyoncu‘nun evsahipliğinde buluştu.

Tek ses olarak hazırladıkları açıklamayı Başkan Mikail Kalyoncu okudu.

Açıklama şöyle:

KOCAELİ HEMŞEHRİ FEDERASYON VE DERNEKLERİ BASIN AÇIKLAMASI
“Terör devleti İsrail’in masum Filistin halkına yaptığı zulme karşı Kocaeli’nde faaliyet gösteren hem şehri sivil toplum kuruluşlarıyla ortak basın açıklaması yapmak için toplanmış bulunuyoruz.

SINIR TANIMAZ İNSANLIK DIŞI EYLEMLER


Siyonist güçler sınır tanımaz insanlık dışı eylemlerini tüm dünya önünde sergilemektedir. Maalesef başta ülkemiz olmak üzere birkaç devlet dışında dünya bu zulme seyirci kalmaktadır.

İsrail’in, Kudüs’te sivil ve savunmasız Filistin halkına yönelik uyguladığı şiddet, baskıcı politikaları ve ibadet özgürlüğünü engellemeye yönelik girişimleri, vahim bir boyut kazanmıştır.

ŞİDDETLE KINIYOR, İSRAİL VE HAMİSİ ABD’Yİ LANETLİYORUZ

Mukaddes mekân Mescidi Aksa ve çevresinde, İsrail güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen menfur saldırılar, bebek ve çocuklar dâhil çok sayıda masum Filistinlinin yaralanmasına ve ölümüne sebep olmuştur. Kocaeli hemşeri Federasyon ve dernekleri olarak bu zulmü ve hukuk tanımazlığı şiddetle kınıyor ve terör devleti İsrail’i ve hamisi ABD yi lanetliyoruz.

KUDÜS ÖZGÜR DEĞİLSE MÜSLÜMANLAR TUTSAKTIR


Kudüs özgür değilse Müslümanlar tutsaktır. İlk kıblemiz Mescidi Aksa Biz Müslümanların kırmızı çizgisidir Müslümanların şeref ve namusudur.

Filistin halkı meşru müdafaa hakkına sahiptir. İşgalci konumdaki İsrail ve hamisi ABD Ortadoğu’da mazlum insanlara karşı şiddet kullanmak suretiyle, devlet terörü estirerek soykırım yapmaktadır. Birleşmiş Milletler ve Lahey Uluslararası Ceza Mahkemesini göreve davet ediyor, eğer uluslararası hukuk varsa, ve insanlık bir nebze vicdan sahibiyse, bu kurumların terör devleti İsrail aleyhine derhal soruşturma açarak gereğini yapmalarını bekliyoruz ve talep ediyoruz.

HATIRLAYACAĞIMIZ ŞEY DOSTLARIMIZIN SESSİZLİĞİ OLACAKTIR

Bizler masum ve mazlum Filistin halkına başsağlığı dilerken, sadece vatanlarını ve namuslarını savunurken, şehit düşen kardeşlerimizin değil, aynı zamanda hukukun da katledildiğini tüm dünyanın er geç anlayacağına inanıyoruz. Vicdan sahibi herkesi ABD ve İsrail aleyhine tavır almaya, haksızlıklarını haykırmaya ve Filistin halkı ile dayanışmaya çağırıyoruz. Zira “her şey bittiğinde hatırlayacağımız şey; dostlarımızın sessizliği olacaktır”

DOĞU TÜRKİSTAN

Zulmün yaşandığı bir diğer coğrafya Doğu Türkistan. Neredeyse 250 yıldır Doğu Türkistan’da bir millet kan ağlarken; bütün dünya kör, sağır, dilsiz; bu hayasız, bu alçakça zulmü seyretmektedir. Çin Devleti, yıllardır işgal ettiği Doğu Türkistan’da sistematik katliamlar gerçekleştirmektedir.

Türkistan kan gölü haline gelmişken başta İslam ülkeleri ve Birleşmiş Milletler yaşanan dramı görmezden gelmekte, sözde insan hakları savunucuları susmakla yetinmektedir. Doğu Türkistan’da evlerinden, yurtlarından edilmiş milyonlara, katledilen canlara kimsenin gözlerini kapatma hakkı yoktur.

Türkmen soydaşlarımız toplama kamplarında tecrit altında tutulmakta, türlü işkencelere maruz bırakılmaktadır. Ata yurdumuzda, bizden olan ve yüz yıllardır işgallere direnen, soykırımlara dayanan, İslam’ın, Türklüğün sancağını güneşin doğduğu en uzak noktada dalgalandıran Doğu Türkistanlı kardeşlerimizi ilgisizliğin girdaplarında, cellatlara teslim etmeyeceğiz. Var gücümüzle Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin yanında olacağız. Zalim çin devletini şiddetle kınıyoruz.

Sözde Ermeni Soykırımı iddiaları Ermenilerin kendi yaptıkları kanlı eylemlerini biz Türk Ulusuna mal ederek, dünya devletlerine; onurlarını hiçe sayarak ezik millet rolü yapmaya devam etmektedirler. Kimi ülkeler ise kendi çıkarları doğrultusunda sözde ermeni soykırımını kabul ettiklerini açıklayarak ekonomik ve siyasi çıkarları uğruna ülke ulusunun gerçek düşüncelerini yansıtmaktan adeta kaçınmışlardır.

ERMENİLERCE GERÇEKLEŞTİRİLEN TERÖR SALDIRILARINI DA KINIYORUZ

Maksatlı olarak gündemde tutulmaya çalışılan sözde Ermeni sorunu, her fırsatta asılsız soykırım iddialarıyla dünya kamuoyunu meşgul ederek, kendi gerçekleştirdikleri kanlı eylemlerini dikkatlerden kaçırmaya çalışarak biz Türkler’in üzerine kara leke olarak bırakma çabaları hiçbir zaman amacına ulaşmayacaktır.

Bu vesile ile Ermenilerce gerçekleştirilen terör saldırılarını lanetliyor, bu saldırılarda yitirdiğimiz tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Konular: Kocaeli