USD 42,51
EUR 49,55
ALTIN 5.779,79
BIST100 10.949

Kocaeli’de Mart Ayında Yüksek Kesimlere Kar Yağdı, Valilik Uyardı

Kocaeli’de hava sıcaklığı aniden düşerek yüksek kesimlerde kar yağışı başladı. Valilik, kuvvetli rüzgar, buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşlara dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

18 Mart 2025 | 22:26
Son Güncelleme:
Kocaeli’de Mart Ayında Yüksek Kesimlere Kar Yağdı, Valilik Uyardı - Sayfa 1

Kocaeli’de son günlerde etkili olan sıcak hava akşam saatlerinde ani bir değişim göstererek yerini soğuk ve yağışlı havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde başlayan kar yağışı etkisini gösterirken, Kocaeli Valiliği vatandaşları olumsuz hava koşullarına karşı uyardı.

Kocaeli’de Mart Ayında Yüksek Kesimlere Kar Yağdı, Valilik Uyardı - Sayfa 2

Valilik’ten yapılan açıklamada, bu gece ve yarın sabah saatlerine kadar kuvvetli rüzgarla birlikte yağmur ve karla karışık yağmur beklendiği ifade edildi. Yüksek kesimlerde ise kar yağışının etkili olacağı tahmin ediliyor.

Kocaeli’de Mart Ayında Yüksek Kesimlere Kar Yağdı, Valilik Uyardı - Sayfa 3

Meteorolojik verilere göre, yarın gece saatlerinden itibaren yağışların etkisini azaltması beklenirken, en düşük hava sıcaklıklarının 0 ila 3 derece arasında olacağı bildirildi.

Kocaeli’de Mart Ayında Yüksek Kesimlere Kar Yağdı, Valilik Uyardı - Sayfa 4

Valilik, özellikle kar yağışı, buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.