Kocaeli'de Çarptığı İşitme Engelli Vatandaşı 'Yolda Bulduk Diyerek'...
Gebze ilçesinde bir sürücü, aracıyla çarparak yaraladığı işitme engelli Fatih Özmenek'i 'Yolda buldum' diyerek hastane önüne bırakıp kaçtı. Olayın anlaşılmasının ardından Özmenek'in ailesi, sürücü ve yanındaki arkadaşından şikayetçi oldu.
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yaşayan işitme engelli Muhammed Fatih Özmenek, durakta otobüs beklediği sırada kaza geçirdi.
M.Ş.T. isimli sürücü, bir anda direksiyon hakimiyetini kaybederek durakta bekleyen Özmenek'i ezince, işitme engelli vatandaş direk ile otomobil arasında kaldı.
M.Ş.T ve yanındakiler yaralı Özmenek’i araçla Gebze Fatih Devlet Hastanesi’ne götürmek için yola çıktı.
HASTANEYE YETİŞTİRDİLER
Bu sırada iddialara göre araç arıza yaptı, M.Ş.T., U.A. isimli arkadaşından yardım istedi.
Olay yerine gelen U.A., yaralı Özmenek ve M.Ş.T. ile hastaneye gitti.
Vücudunun çeşitli yerlerinde kırık ve kesik bulunan Özmenek, tedavi altına alındı.
AİLE SÜRÜCÜDEN ŞİKAYETÇİ OLDU
İddialar üzerine Muhammed Fatih Özmenek’in ailesi, M.Ş.T.’den şikayetçi oldu.
Şikayet üzerine polis merkezinde aynı gün ifadesi alınan M.Ş.T., bırakıp kaçma iddiaları reddetti.
"FRENE BASTIM AMA ARACI DURDURAMADIM"
M.Ş.T., ifadesinde, “Y.Ç., A.M ve Y.B.T. ile yolda giderken bir yufkacı dükkanı önündeki viraja yaklaştığımda aracın hızlı olduğunu fark ettim. Frene bastım ancak aracı durduramadım ve yolun solundaki direğe çarptım. Ne olduğunu anlamak için araçtan indiğimde Muhammed Fatih Özmenek’in yerde yattığını gördüm; ayakları ve bacakları kan içinde olduğunu görünce şahsa çarptığımı anladım.
Hemen araca alıp hastaneye yetiştirmek istedim fakat çarptığım aracın durumu iyi değildi ve yolda biraz gittikten sonra arkadaşım U.A.’yı aradım; durumu anlatarak hemen gelmesini söyledim. 5 dakika içerisinde geldi ve U.A.’nın aracıyla Fatih Devlet Hastanesi’ne götürdük.” dediği öğrenildi.
"EVE GEÇİP POLİSLERİN ARAMASINI BEKLEDİK"
Hastanede de beklediklerini söyleyen M.Ş.T., “Acil girişinde çarptığım kişiyi teslim edip A.M. ile hastanede beklemeye başladık. Saat 05.00 sıralarında amcam M.T.’yi aradım ve durumu anlattım. Amcam geldikten sonra ben ve amcam Mutlukent Polis Merkezi’ne gittik.
Oradaki polislere durumu anlattık ve kişinin yakınlarını bulmaya çalıştık fakat bulamadık. Oradaki polisler, başka bir polis merkezini arayıp olayı sorduklarında henüz bir olayın intikal etmediğini söylediler. Biz de eve geçtik. Polislerin aramasını beklerken saat 11.30 sıralarında polisler amcamı aramışlar. Sonra polis merkezine geldik.” dedi. M.Ş.T. ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
"BİZ ÇARPTIK DEMEMİŞLER"
Kazada yaralanan Özmenek’in kardeşi Tahir Özmenek DHA’ya konuştu. Özmenek, kardeşinin 14 yıldır bir özel marketin işitme engelli kadrosunda çalıştığını söyleyerek, “Kendisi her sabah olduğu gibi Gebze-Harem minibüsünü bekliyordu. Saat 04.15 gibi durağa çıkıyor, 04.34’te hızını alamayan bir araç kaldırımda bekleyen kardeşime çarpıyor. Olaydan sonra hastaneden bizi aradılar. Çarpan şahıslar kendi aracına alarak Fatih Devlet Hastanesi’ne götürmüşler.
Bizi de Fatih Devlet Hastanesi’nden görevliler aradı. Hemen gittik olayı öğrendik. Şahıslar hastaneye bırakıp ‘Biz yolda bulduk abi’ diyerek gitmişler. ‘Biz çarptık’ dememişler. Belki ‘Biz çarptık’ deseler olayın sıcaklığıyla alkol testi yapılırdı; oraya karakol polisi gelirdi. Bunlar karşı tarafın eksiklikleri.” dedi.