USD 32,27
EUR 34,94
ALTIN 2.439,02
BIST100 10.173
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Kocaali'de yaban hayvanları şehre indi!

Sakarya’nın Kocaali ilçesinde kar yağışı sonrasında yiyecek bulmakta zorlanan tilki, şehir merkezine indi.

Kocaali'de yaban hayvanları şehre indi!
26 Ocak 2022 | 21:59
Son Güncelleme:

Kar yağışı sonrası şehre inen tilki ile karşılaşan Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, "Dün gece saat 02:00 civarında Cumhuriyet Caddesi üzerinde yetişkin bir Tilki ile karşılaştık. Ağaçlar dahil her şeyin bembeyaz olduğu bir tabloyu, muhtemelen bu Tilki de görmediğinden, şaşırmış bir halde dolaşıyordu. Davetimizi kabul ederek(!) yanımıza gelmedi ama, meraklı bakışlarla bizi takip etti, muhtemelen yiyecek peşine düşmüştü." dedi.

Etkili olan kar yağışından yaban hayatı da etkilendi. Kar yağışı sonrasında yiyecek bulmakta zorlanan yaban domuzu sürüsü, Kocaali ilçesindeki bir bahçeye inerek yiyecek aradı. Vatandaşları sert kış koşullarında hayatta kalmaya çalışan masum canlar için doğaya yiyecek bırakmaya davet etti.

Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar yaban hayvanlarının şehre inişini sosyal medya hesabından şu ifadelerle paylaştı;

Kocaali ilçe merkezimizde uzun yıllar ortalamasının çok üzerinde kar yağışı gerçekleşince, yarı yaban-yarı evcil yaşayan hayvanlar da zor durumda kaldı. Dün gece saat 02:00 civarında Cumhuriyet Caddesi üzerinde yetişkin bir Tilki ile karşılaştık. Ağaçlar dahil her şeyin bembeyaz olduğu bir tabloyu, muhtemelen bu Tilki de görmediğinden, şaşırmış bir halde dolaşıyordu. Davetimizi kabul ederek(!) yanımıza gelmedi ama, meraklı bakışlarla bizi takip etti, muhtemelen yiyecek peşine düşmüştü…Sevimli dostlarımızın ulaşabileceği her noktaya, lütfen; yiyebilecekleri bir şeyler bırakmayı ihmal etmeyelim."