USD 32,27
EUR 34,83
ALTIN 2.423,18
BIST100 10.056
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Kocaali'de kar kalınlığı 1 metreye yaklaştı, traktörler kara saplandı

Kocaali'den gelen fotoğraflar, Doğu Anadolu'da televizyondan görmeye alışık olduğumuz kar manzaralarını hatırlattı. Uzak mahallelerde kar kalınlığı 80 santimetreyi bulurken köylüler birbirlerinin yardımına koştu, yol açmaya çalışan traktörler yolda kaldı.

Kocaali'de kar kalınlığı 1 metreye yaklaştı, traktörler kara saplandı
27 Ocak 2022 | 08:55
Son Güncelleme:

Kocaali'de dün akşamdan beri yağan yoğun kar yağışı uzak mahallelerde adeta yaşamı felç etti. Gece yağan kar nedeniyle bazı mahallelerde kar kalınlığı 80 santimetreyi bulurken, köylüler zor anlar yaşadı. Yoğun kar nedeniyle evlerinde kalan vatandaşlar hayvanlarını besleyemedi ve evlerinden çıkamadı.

TRAKTÖRLER KARA SAPLANDI

Köylüler aralarında yardımlaşarak yolları açtı. Bazı traktörlerin yol açma çalışması sırasında yolda kaldığı görüldü. Gece bir ara enerji kesintisi yaşanan Yalpankaya Mahallesi'nde vatandaşlar birbirlerinin yardımlarına koştu. Kar yağışının devam ettiğini belirten köylüler ana yollarının bir an önce açılmasını istedi.

O BÖLGEDE KAR 1 METREYİ GEÇMİŞTİ

Sakarya’da etkisini gösteren kar yağışı, Kocaali ilçesinin yüksek kesimlerini tamamen beyaza bürüdü. İlçenin bazı mahallelerinde ise kar kalınlığı 1 metreyi geçti. O mahallelerden biri olan Aktaş Mahallesinde ise adeta boyuna yaklaşan karın içerisinde kaybolan vatandaş, o anları cep telefonu ile kaydetti. Vatandaş, kayıt aldığı görüntülerde, “Aktaş köyünde kar kalınlığı 1 metre 10 santimi geçti, yürümekte zorlanıyoruz. Allah herkese kolaylık versin” ifadelerini kullandı.