USD 32,56
EUR 34,84
ALTIN 2.431,44
BIST100 9.722
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Klima mı çarptı yoksa kovid miyim?

Bunaltıcı yaz dönemlerinde hastanelere 'Beni klima çarptı, soğuk su içtim, gece camı açık yattım, üşüttüm' gibi şikayetlerle gidenlerin sayısı yükseliyor. Ancak klima kaynaklı hastalıklar ile Covid-19 enfeksiyonu belirtileri birbiri ile örtüşebiliyor. Peki bu durum nasıl anlaşılacak?

Klima mı çarptı yoksa kovid miyim? - Sayfa 1

Türkiye'de koronavirüs salgının başladığı 2020 Mart'ından bu yana hayatımızda olan maskeleri takmayı geçtiğimiz aylarda bırakmıştık. Hayatlar pandemi öncesine döndü. Ancak son 1 aydır Covid-19 vakalarında büyük bir artış söz konusu.

Klima mı çarptı yoksa kovid miyim? - Sayfa 2

Öyle ki 30 Mayıs-6 Haziran arasındaki haftalık vaka sayıları 7 bin 322 iken, tam bir ay sonra vaka sayıları 04-10 Temmuz arasındaki Sağlık Bakanlığı verilerine göre 117 bin 095 oldu. Son günlerde burun akıntısı, boğaz kaşıntısı gibi belirtilerle hastaneye başvuranların büyük çoğunluğu koronavirüs çıkıyor.

Klima mı çarptı yoksa kovid miyim? - Sayfa 3

İçinde bulunduğumuz bunaltıcı havalardan dolayı klima gördüğümüz yerde klimaları açıp adeta hayata yeniden dönüyoruz. Pek çok insan klimanın üflediği soğuk havadan etkilendiği için yaz aylarında nezle olduğunu düşünüyor.

Klima mı çarptı yoksa kovid miyim? - Sayfa 4

Hastaneye başvuran pek çok kişi 'Beni klima çarptı, soğuk su içtim, gece camı açık yattım, üşüttüm' diyerek sırt ve bel ağrısı şikayetleriyle gidiyor. Uzmanlar test olmaları durumunda Covid-19 çıkabilme ihtimalleri olduğunu belirtiyor. Peki bu durum nasıl anlaşılacak? Klima nezleye sebep olur veya ateşimizi yükseltir mi?