USD 32,58
EUR 34,84
ALTIN 2.418,17
BIST100 9.645
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Kirpik Uzatmak İçin Evde Neler Yapılabilir?

Doğanın bizlere sunduğu birçok mucizevi bitkisel ürün kirpikleri beslerken onların uzun ve gür görünmesine katkıda bulunur. Peki, kirpik uzatmak için evde neler yapılabilir? İşte bitkisel yollarla kirpikleri uzatacak basit tedaviler..

Kirpik Uzatmak İçin Evde Neler Yapılabilir? - Sayfa 1

Kirpik uzatmada Etkili Çözüm: Bademyağı

Bademyağı içermiş olduğu vitamin ve minerallerle kirpiklerin hızla uzamasına yardımcı olur. Kıl köklerinin güçlenmesine destek olan badem yağı, kirpiklerde dökülmelerinde önüne geçer. 

- Birkaç damla badem yağını pamuk yardımı ile kirpiklerinize uygulayın. Gözünüze temas ettirmeye özen gösterin. Her akşam kirpiklerinize badem yağı uygulayarak kısa zamanda kirpiklerinizin uzadığını fark edebilirsiniz.

Kirpik Uzatmak İçin Evde Neler Yapılabilir? - Sayfa 2

Her Derde Deva Zeytinyağı

Sağlık açısından tam bir şifa kaynağı olan zeytinyağı, kirpiklerin uzamasına ve güçlenmesine de yardımcı olur. 

- 2 tatlı kaşığı zeytinyağını kirpik fırçasına ya da pamuk çubuğuna batırarak her gece yatmadan önce kirpiklerinize sürmeyi deneyin. Sabah yüzünüzü yalnızca su ile yıkamanız yeterli olacaktır. Bu işlemi 2-3 ay denemek oldukça faydalı olacaktır.

Kirpik Uzatmak İçin Evde Neler Yapılabilir? - Sayfa 3

Bakımın Olmazsa Olmazı: Hindistan Cevizi Yağı

Saç, cilt gibi her alanda en iyi doğal bakım ürünlerinden biri olan hindistan cevizi yağı, kirpiklerde de güçlü bir uzatma etkisine sahiptir.

 Hindistan cevizinin bir bölümünü bir kaba alın. 1 buçuk ay boyu kirpiklerinize temiz bir maskara fırçası ile sürün. Belirtilen süre kadar uygulanan hindistan cevizi yağı, kirpiklerinizin hızla uzamasına etki edecektir.

Kirpik Uzatmak İçin Evde Neler Yapılabilir? - Sayfa 4

Hint yağı ve Portakal Kabukları ile Uzun Kirpikler

Hint yağı oldukça keskin bir yağdır, ancak kıl köklerini uyararak uzamayı destekler. Bu sebeple hint yağını biraz zeytinyağı ile seyreltmek daha iyi olacaktır. Şimdi gelelim işlemin nasıl uygulanacağına;

İlk olarak portakal kabuklarını küçük bir kavanoza alın. Daha sonra 1-2 çay kaşığı hint yağı ve 1-2 çay kaşığı zeytinyağı ekleyin. Ardından kavanozu kapatarak bir gün bekletin. Dilerseniz portakal yerine limon kabuklarını da kullanabilirsiniz. Son olarak portakal kabuklarını yağdan çıkarın ve kirpiklerinize uygulayın. Bu işlemi düzenli aralıkla uygulayarak daha uzun kirpiklere sahip olabilirsiniz.