USD 32,50
EUR 34,69
ALTIN 2.499,53
BIST100 9.693
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Kilo Kaybı İçin En Faydalı Çorbalar

Dondurucu kışın, sıcacık bir çorbanın yerini tutabilecek pek çok şey yoktur. Ancak bu yemek sizi sıcak tutmaktan daha fazlasını yapabilir. Çorba, sağlıklı bir diyetin parçası olabilir Bu gönderi, sizin için besleyici olan ideal kilo kaybı çorbalarını seçmenize yardımcı olacaktır!

Kilo Kaybı İçin En Faydalı Çorbalar
09 Mart 2023 | 15:32
Son Güncelleme:

Diyetlerin sıklıkla komplike yemekler hazırlamanızı gerektirmesi kilo vermeyi zorlaştırır. Çorba kilo gözlemcisinin en iyi arkadaşı olabilir çünkü tipik olarak az kalorisi vardır ve besin değeri yüksek olabilir ve ayrıca mutfakta çok fazla zaman harcamaktan kaçınmanız için hazırlaması da kolaydır. Öğle veya akşam yemeğine ek olarak ikindi atıştırması için kendinize bir kase bile sunabilirsiniz.

Çorba ve Zayıflama Hakkındaki Gerçek Nedir?

Çorbalar, tüketebileceğiniz en az kalorili yemeklerden biridir ve kilo vermek için harikadır. Araştırmalar , çorbanın tokluğu artırdığını ve daha az yemek yemenize neden olduğunu göstermiştir. Çorbalar ayrıca su, sebze suyu ve tavuk suyu gibi düşük kalorili bazlar içerir.


İlk olarak, sizi tok tutan ve kalori limitinizin altında tutan, nişasta eklenmemiş sebze ağırlıklı bir çorba. Tüm sebze bahçesini oraya koyun veya bir veya iki harika sebze kombinasyonuna konsantre olun. İkincisi, kilo verme çabaları için harika olan yüksek lifli bir zımba içerecektir. Çoğunuz için lif, iyi bir sindirim için gereklidir.

Ek olarak, lif, bizi tok hissettirdiği ve iştahı azalttığı için beslenme ve kilo kaybı için önemlidir. Son olarak, kilo vermeye çalışıyorsanız, yağsız protein çorbanın diğer bir temel bileşenidir. Çorbanıza ne kadar yağsız protein ve lif açısından zengin sebzeler eklerseniz o kadar tok olur. Ekstra doyurucu ve tok hissetmenin yanı sıra, güveç ve acı biber gibi daha doyurucu alternatifler de daha uzun süre tok hissetmenize yardımcı olur ki bu kilo vermek için çok önemlidir.


Hint Çorbası Zayıflatır Mı?

Hangi çorbayı seçerseniz seçin - taze, konserve, tavuk veya sebze - sonunda gerçekten önemli değil. Kilo vermeye çalışırken toplam kalori miktarı önemlidir. Kremalı, yoğun çorbalardan kaçının ve bunun yerine sebze, domates , mantar, tavuk ve havuç çorbaları gibi az yağlı, düşük kalorili alternatifleri seçin . Sağlıklı bir sebze çorbası, günde 5 porsiyon meyve ve sebze tavsiyesini karşılamanıza da yardımcı olabilir.

Sarımsak ve Sebze Çorbası Zayıflatır Mı?

Bir araştırmaya göre sarımsak, hastalıkları tedavi edebildiği, kolesterolü düşürebildiği ve kalp hastalığı riskini azalttığı düşünüldüğü için ilgi çekici bir besin kaynağıdır. Bu çorba gerçekten sağlıklı çünkü içinde havuç, lahana, kırmızı biber gibi sebzelerin yanı sıra sarımsak da var. Akşam yemeğinden önce, bu çorba sizi tok tutacak, böylece diğer yüksek kalorili yiyeceklere kendinizi kaptırmanıza gerek kalmayacak.


Moong Dal ve Havuç Çorbası Zayıflatır Mı?

Bu lezzetli çorbayı yedikten sonra damağınız kesinlikle tazelenmiş hissedecek. Moong dal, kolesistokinin hormonunun işlevini geliştirir. Sonuç olarak, metabolizmayı hızlandırır ve yiyeceklerin sizi doldurmasına yardımcı olur. Ayrıca aşırı yemek yemenizi önleyerek kilonuzu yönetmenize yardımcı olur. Bu çorba inanılmaz derecede besleyici ve havuç ilavesi sayesinde besleyici bir kombinasyondur.


Domates çorbası Zayıflatır Mı?

En popüler çorbalardan biri de hem asidik tadı hem de besleyici içeriği ile sevilen domates çorbasıdır. Eskisi kadar sık acıkmazsınız, bu da midenizin daha uzun süre tok kalmasına yardımcı olur. Araştırmaya göre domates çorbası, kilo vermek için ideal olan antioksidan miktarını artırıyor çünkü domates aynı zamanda antioksidan likopen kaynağıdır. Uygun konsantrasyondaki antioksidanlar, bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye ve hücre hasarını iyileştirmeye yardımcı olabilir. Bu yemek idealdir çünkü diğer yiyeceklerden daha az karbonhidrat içerir. Ve çorbaya bir tutam kişniş yaprağı ve kızarmış kruton eklenerek lezzetli hale getirilir.


Ispanak Çorbası Zayıflatır Mı?

Ispanak gibi yeşil yapraklı sebzeler, her ikisi de sağlığınızı birçok yönden iyileştirebilecek önemli miktarda demir içeriğine ve çözünmeyen liflere sahiptir.
Bir araştırmaya göre ıspanak tokluk hissi veriyor ve iştahı azaltıyor. Sonuç olarak, düzenli beslenmenize dahil etmek size birçok yönden yardımcı olacaktır. Yapması basit ve besinlerle dolu. Sütle birleştiğinde nefis kremsi bir tada sahiptir.

Fasulye ve Brokoli Çorbası Zayıflatır Mı?

Fasulye, proteinler, folat ve antioksidanlar bakımından çok yüksek olduğu için uzun zamandır kilo vermek için en iyi gıdalardan biri olarak kabul edilmiştir. Onlarla çorba yapma fikri harika. Brokolinin çok sağlıklı bir sebze olduğunu söylemeye gerek yok. Ayrıca, kilo vermek istiyorsanız uygun miktarlarda tüketmeniz gereken harika bir diyet lifi kaynağıdır, çünkü lif suyu emer ve öğünlerin mideyi daha iyi doldurmasını sağlar. Bu nedenle, sizi uzun süre tatmin etmenize yardımcı olur. Bu besleyici ve lezzetli brokoli-fasulye karışımı çorbası, çeşitli fasulyelerle yapılır. Bu nedenle, kilo kaybı için en büyük sebze çorbası bu olacaktır.

Mısır ve Sebze Çorbası Zayıflatır Mı?

Mısır tatlısı seviyorsanız bu çorbayı mutlaka denemelisiniz. Bu çorbanın en güzel yanı, en sevdiğiniz sebzelerden sadece birkaçı ile ne kadar kolay yapılabileceği ve açlığı ne kadar iyi giderebileceğidir. Mısır, birçok sindirim rahatsızlığını tedavi edebilen çok sayıda sağlıklı karbonhidrat ve çok miktarda lif içerir. Mükemmel bir protein kaynağıdır ve kilo vermeye yardımcı olur. Bu lezzetli mısır tanelerindeki birçok vitamin ve mineral, onları günlük beslenmenizi almanın iyi bir yolu haline getirir. Bu çorbaya havuç eklenmesi içerdiği A vitamini miktarını artırırken, soğan, sarımsak ve zencefil eklenmesi metabolizmanın düzenlenmesine ve toksinlerin atılmasına yardımcı olur.

Tavuk Çorbası Zayıflatır Mı?

Çeşitli temel besin maddelerinin yüksek konsantrasyonu nedeniyle tavuk, sağlıklı ve dengeli bir diyete çok faydalı bir katkı olabilir. Yüksek protein ve düşük kalori içeriği nedeniyle tavuk, hedeflerinizden biri kilo vermekse özellikle faydalıdır. Araştırmalar, daha fazla protein yemenin daha tatmin edici hissetmenize, daha hızlı kilo vermenize ve yağsız vücut kütlesinin korunmasına yardımcı olabileceğini gösteriyor. Sadece süzme tavuk suyu tüketilmelidir. Biraz sarımsak tadka ve bir tutam tuz ekleyin.