USD 32,56
EUR 34,76
ALTIN 2.491,96
BIST100 9.525
İHBAR hattı 0552 642 79 79

KILIÇDAROĞLU’NUN YENİ “TAKTİĞİ”: KÖRLER SAĞIRLAR BİRBİRİNİ AĞIRLAR!

Aylardır adaylık için altılı masanın desteğini bekleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu beklediği ilgiyi göremeyince “parti içinden” alternatif bir altılı buldu!

KILIÇDAROĞLU’NUN YENİ “TAKTİĞİ”: KÖRLER SAĞIRLAR BİRBİRİNİ AĞIRLAR!
18 Ağustos 2022 | 14:04
Son Güncelleme:
HABERFOKUS

Altılı masanın kendisini aday olarak açıklamasına kesin gözüyle bakan Kemal Kılıçdaroğlu, hayal kırıklığına uğradı. Adaylığı konusunda altılı masada olmasına rağmen CHP içinden sözde Kılıçdaroğlu’ndan bağımsız açıklama yapan partililere CHP Genel Başkanının bu taktiği verdiği kamuoyunda konuşulmaya başlandı.

Kılıçdaroğlu’nun adeta “Körler Sağırlar Birbirini Ağırlar” taktiği Altılı masayı da rahatsız etmeye başladı.

Altılı masayı oluşturan hiçbir genel başkan Kılıçdaroğlu’na açık, kapalı ya da ima yoluyla olsa da herhangi bir adaylık desteği sözü veya vaadinde bulunmadı. Altını masanın bazı ortakların anket yapılmasını istemesi Kılıçdaroğlu ile Altılı masa arasında soğuk rüzgarların esmesine neden oldu.

Aylardır kamuoyunu oyalamaktan başka bir işlevi olmayan altılı masadan beklediği şefkati bulamayan Kılıçdaroğlu çaresizce kendi kurmaylarını devreye soktu. CHP’nin önde gelen isimlerine sık sık “Adayımız Kemal Kılıçdaroğlu” açıklaması yaptıran CHP Genel Başkanı’nın bu hamlesi altılı masanın da sonunun yaklaştığını gözler önüne serdi.

Kılıçdaroğlu’nun adaylığını “Alternatif Altılı” olarak açıklayan isimler ve açıklamaları ise şöyle:

  1. AYAK: ENGİN ÖZKOÇ GRUP BAŞKANVEKİLİ

27 HAZİRAN: Çok net, adayımız Kılıçdaroğlu.

  1. AYAK: BÜLENT KUŞOĞLU GENEL BAŞKAN YRD.

6 TEMMUZ: Genel Başkanımız, adayımız...

  1. AYAK: VELİ AĞBABA GENEL BAŞKAN YRD

27 TEMMUZ: Adayımız Kılıçdaroğlu...

  1. AYAK: ENGİN ALTAY GRUP BAŞKANVEKİLİ

1 AĞUSTOS: Adayımız Bay Kemal...

  1. AYAK: RECEP GÜRKAN EDİRNE BLD. BŞK.

8 AĞUSTOS: 13. Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu.

  1. AYAK: VEFA SALMAN YALOVA ESKİ BLD. BŞK

17 AĞUSTOS: Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu.

SALMAN'IN 14 CUMHURBAŞKANIMIZ SÖZLERİ ALAY KONUSU OLDU!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seçilmeden 'cumhurbaşkanı' şeklinde hitap etme yarışında skandal sözler. Geçtiğimiz hafta Edirne'de düzenlenen programda Belediye Başkanı Recep Gürkan, “13. Cumhurbaşkanının adı da Kemal Kılıçdaroğlu olacak” ifadelerini kullanmıştı. Öte yandan "kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği" ve "görevi kötüye kullanma" suçundan görevden alınan CHP'li Vefa Salman, Kılıçdaroğlu’nu '14’üncü cumhurbaşkanımız’ diyerek sundu. Salman'ın imza ettiği rezalet, alay konusu oldu.

BAHÇELİ: DEMOKRASİ KALPAZANLARI TÜRKİYE’NİN MİLLİ HAKLARINA CEPHE AÇTILAR!

Öte yandan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Devlet Bahçeli, "Siyasi rant ve çıkar devşirmek uğruna toplumsal huzur ve güveni baltalayan, bu suretle fitne seferine çıkartılan muhalefet partileri Türkiye’nin milli ve tarihsel haklarına kesif bir cephe açmışlardır." ifadelerini kullandı. Bahçeli Meral Akşener'in 'Kadından imam olmaz' sözünü hatırlatarak Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi. Bahçeli, "Demokrasi kalpazanları, hukuk katliamcıları, milli irade dolandırıcıları zillet ittifakı çatısı altında birleşmiş ve buluşmuştur." dedi. Suriye meselesine ilişkin de açıklama yapan Bahçeli, "Türkiye'nin Suriye konusunda attığı adımlar değerli ve isabetlidir." ifadelerini kullandı.