USD 32,25
EUR 34,77
ALTIN 2.406,47
BIST100 10.331
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Kılıçdaroğlu'nun Avukatından İstifa Sonrası Şok Açıklamalar

CHP tüzel kişiliğinin ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Mustafa Kemal Çiçek, istifası sonrasında çok ses getirecek açıklamalarda bulundu. CHP’de yok olan paralara, parti içi çekememezliklere değinen Çiçek’in açıklamaları gündeme bomba gibi düştü.

Kılıçdaroğlu'nun Avukatından İstifa Sonrası Şok Açıklamalar
06 Mayıs 2021 | 23:03
Son Güncelleme:

CHP tüzel kişiliğinin ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatlığını yapan Mustafa Kemal Çiçek, istifasının ardından çok ses getirecek açıklamalarda bulundu. Açıklamasında 650 Milyon TL’lik paranın akıbetinin belirsizliğine değinen Çiçek, “Son 3 yılda sorumsuzca harcanan 650 milyonun, önemli bir kısmının kimlere, hangi yayın organlarına, anket-araştırma şirketlerine verildiğini soramamak siyasi ahlaksızlığın ve vicdansızlığın tam da kendisidir.” ifadelerini kullandı.

Avukat Mustafa Kemal Çiçek, parti içi çekememezliğin de yaşandığının altını çizerken; Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı seçiminde %30 oy oranının üzerine çıkınca bir genel başkan yardımcısının yüzünün düştüğü detayına da yer verdi. Bunlara ek olarak, CHP-HDP ilişkilerine de değinen Çiçek, “Dostlar hanesine dahil edilen HDP yüzde 10 barajını geçince sevinçten havalara zıplayan üst düzey bir parti yöneticisinin bulunduğu yapının, milletimiz nazarında güven oluşturması mümkün, gerçekçi ve samimi olmadığı gibi Sayın İnce'ye yönelik başlatılan kasti itibarsızlaştırma operasyonunun da 24 Haziran gecesi itibarıyla hayata geçirildiği nazarımda somut bir vakadır.” şeklinde konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın, Mustafa Kemal Çiçek'in söylemleriyle ilgili sorulan soruya, "CHP’den istifa edenlerin partiyi anlamsızca ve acımasızca karalamaları, yakışık almaz." demekle yetinip, reddetmemesi de iddiaları doğrular nitelikteydi.

Konular: CHP