USD 32,20
EUR 35,01
ALTIN 2.500,70
BIST100 10.644
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Kemal Kılıçdaroğlu'nun yalanları elinde patladı!

AK Parti'nin haftalık gündem analizinde çarpıcı bilgilere yer verildi. Raporda, Türkiye'nin son 19 yılda yaşadığı büyük ilerleme ve mega projelerine karşılık oluşturulmaya çalışılan algı operasyonları tek tek deşifre edilirken, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yalanları da sıralandı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun yalanları elinde patladı!
04 Temmuz 2021 | 11:07
Son Güncelleme:

Özellikle sosyal medya ve muhalefet marifetiyle gündeme getirilmek istenen iftara kampanyalarına karşı belgelerle yanıt verilen raporda, öne çıkan çarpıcı bilgilere özetle şu ifadelerle yer verildi:

AŞIDA BAŞARI:

Türkiye, Kovid-19 aşılamalarında toplam 50 milyon dozu geçti. Ayrıca Türkiye'de günlük ortalama bir milyon dozu aşkın aşı yapılmaktadır. 2. doz aşıyı da yaptırarak tüm aşılarını tamamlayan kişi sayısı 15 milyonu geçmiştir. Ülkemizde, 18 yaş ve üstü nüfusun yüzde 25'i aşılanmış durumdadır.

MÜSİLAJLA MÜCADELE:

Marmara Denizi'ndeki müsilaj kirliliğine yönelik seferberlik kapsamında İstanbul, Kocaeli, Bursa, Tekirdağ, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerinde yürütülen çalışmalarda, 1 Temmuz itibariyle toplamda 9 bin 959 metreküp müsilaj, denizden toplanarak bertaraf edilmiş oldu. Mevzuata aykırı davranan işletmelere 16 milyon 36 bin TL idari para cezası uygulandı.

SAKARYA'YA YATIRIM ÜSTÜNE YATIRIM:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla, 2 Temmuz'da Sakarya'da Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Akçay Barajı Alternatif İçme Suyu ve HES, Karasu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi başta olmak üzere 2,6 milyar TL tutarında 157 eserin açılışı gerçekleşti. Kürek Kano Tesisi, Elmalı ve Kaynarca Topçu Göletlerinin de 4 aralarında bulunduğu çok sayıda sulama yatırımı, 740 konut, 35 dükkân ile 500 kişilik öğrenci yurdu açılışı gerçekleştirilerek hizmete girdi..

AK Parti'nin 26 Haziran- 02 Temmuz 2021 haftalık gündem analizinde çarpıcı bilgilere yer verilirken, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yalanları da sıralandı. İşte o yalanlardan bazıları...

KATARLI İFTİRASI:

Yükseköğretim Sınavı (YKS)'ye saatler kala muhalefet tarafından ortaya atılan "Katarlı gençlere Türkiye'de sınavsız eğitim hakkı verildi" yalanı sürdürülmeye devam etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, alıntıladığı kaynaklar özür dilemesine karşın motivasyonunu bozduğu gençlerden özür dilemedi. Üniversite sınavına giren gençler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, YKS öncesi moral bozukluğuna ve karamsarlığa sebep olduğu için 1 liralık manevi tazminat davası açtı.

OYUNCAK SİLAHLARI BİLE ALET ETTİLER:

TRT adına çekilen bir dizide kullanılan plastik oyuncak silahları gerçek silahlar olarak sunan ve KADEM Vakfı'na ait Ataşehir Kız Öğrenci Yurdu'nun içinden taşındığını savunan ODA TV, bir gün sonra yapmış olduğu haberde yalanı ve algı operasyonunu devam ettirerek "Kız öğrenci yurdu silah deposu mu? Emniyet suskun..." başlıklı haberini sürdürdü.

CAMİ ÜZERİNDEN KAMPANYA:

Gümüşhane'de AK Partili belediyenin konut yapmak için camiyi ortadan kaldıracağı iddialarını Sözcü Gazetesi haberleştirdi, muhalefet temsilcileri de paylaştı. Gümüşhane Belediye Başkanı iddiaları yalanladı. Bahse konu camiinin yıkık olması sebebiyle yerine yenisinin inşa edileceği öğrenildi.

ESNAF DEĞİL CHP YÖNETİCİSİ:

İyi Parti Genel Başkanı Meral 11 Akşener'in, Hatay'ın Kırıkhan ilçesine yaptığı ziyarette yaşadığı kurmaca diyalogda esnaf olarak tanıtılan kişinin CHP Gençlik Kolları üyesi çıkması, yalanın muhalefet tarafından bilinçli bir şekilde kullanıldığının göstergelerinden biri olmuştu.