Kaynarca’da İmece Ruhu: Mahalle Halkı Kur’an Kursu İçin Seferber Oldu
Sakarya’nın Kaynarca ilçesi Büyükyanık Mahallesi’nde vatandaşlar, yapımı süren yatılı kız Kur’an kursu için imece usulü bir araya geldi. Kadınlar yufka açtı, vatandaşlar fındık bağışladı; toplanan gelirlerle inşaat hızla ilerliyor.
Sakarya’nın Kaynarca ilçesi Büyükyanık Mahallesi’nde örnek bir dayanışma örneği sergileniyor. Mahalle sakinleri, yapımı süren 4 bin metrekarelik yatılı kız Kur’an kursu inşaatı için imece usulü seferber oldu. Kimisi yufka açarak satış gelirini bağışladı, kimisi bahçesindeki fındığı bağışladı, kimisi de inşaatta gönüllü olarak çalıştı. Hayırseverlerin desteğiyle toplanan yardımlar, Kur’an kursunun inşasında kullanılıyor.
Kaynarca İlçe Müftülüğüne bağlı olarak inşa edilen Büyükyanık Yatılı Kız Kur’an Kursu, tamamlandığında Sakarya’nın en büyük hafızlık eğitim merkezi olacak. 8 dönümlük arsa üzerine kurulan yapı; 150 öğrenci kapasiteli baza sistemi, 10 akıllı tahtalı sınıf, spor salonu, revir, kütüphane, konferans salonu, rehberlik birimi ve sosyal alanlarıyla bölgenin eğitimine katkı sağlayacak.
Büyükyanık Zıngılkışla Cami ve Kur'an Kursu Yaptırma Yaşatma Derneği Başkanı İhsan Ak, inşaatın tamamen halk desteğiyle sürdüğünü belirterek, “2020 yılında başladık, şu anda yüzde 70 seviyesindeyiz. Köyün kadınları gece saatlerine kadar yufka açıp gelirini kursa bağışlıyor. Bu yıl hayırseverler 50 dönümlük fındık bahçesini bağışladı, fındıkları da gönüllüler topluyor. Türkiye’nin dört bir yanından, hatta yurt dışından destek geliyor. Biz de bu desteklerle inşaatı tamamlamak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.