USD 42,51
EUR 49,53
ALTIN 5.770,54
BIST100 10.969

Karesi’de Taşkın Riski Azalıyor: DSİ Çay Deresi Projesi Devrede

Karesi ilçesinde yürütülen "Çay Deresi 3. ve 4. Kısım Taşkın Koruma İnşaatı" çalışmaları hızla devam ediyor. DSİ 25. Bölge Müdürü Olcay Çubukçu, projeyle bölgedeki taşkın riskinin en aza indirileceğini ve yerleşim alanlarının güvence altına alınacağını belirtti.

06 Aralık 2024 | 18:03
Son Güncelleme:
Karesi’de Taşkın Riski Azalıyor: DSİ Çay Deresi Projesi Devrede - Sayfa 1

Devlet Su İşleri (DSİ) 25. Bölge Müdürlüğü, Karesi ilçesindeki taşkın riskini azaltmayı hedefleyen "Çay Deresi 3. ve 4. Kısım Taşkın Koruma İnşaatı" projesini aralıksız şekilde sürdürüyor. DSİ 25. Bölge Müdürü Olcay Çubukçu, projenin bölge için hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.

Karesi’de Taşkın Riski Azalıyor: DSİ Çay Deresi Projesi Devrede - Sayfa 2

Taşkın Koruma Tesisi Güvenliği Artıracak

Çubukçu, Çay Deresi üzerinde yapılacak taşkın koruma tesisinin bölgedeki sel ve taşkın riskini büyük ölçüde azaltacağını ifade etti. 

Karesi’de Taşkın Riski Azalıyor: DSİ Çay Deresi Projesi Devrede - Sayfa 3

Çalışmaların bölgenin altyapısını güçlendireceğini belirten Çubukçu, “Bu projeyle hem bölge halkının güvenliği sağlanacak hem de yerleşim alanlarında doğal afetlerden kaynaklanan mağduriyetler önlenecek” dedi.

Karesi’de Taşkın Riski Azalıyor: DSİ Çay Deresi Projesi Devrede - Sayfa 4

Karesi, Taşkınlara Karşı Daha Dayanıklı Olacak

Projenin tamamlanmasıyla Karesi ilçesinin taşkınlara karşı daha dayanıklı hale geleceğini belirten Çubukçu, DSİ’nin bölgesel ve ulusal ölçekte bu tür projelere devam ettiğini söyledi.