USD 32,59
EUR 35,01
ALTIN 2.450,50
BIST100 9.789
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Karasu’da Türkiye Çevre Haftası Kutlandı

Hayat Boyu Öğrenme Haftası ve Dünya Çevre Günü münasebetiyle Karasu Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde hazırlanan Türkiye Çevre Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Karasu’da Türkiye Çevre Haftası Kutlandı - Sayfa 1

İlçe Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı ve Belediye Başkanı İshak Sarı’nın konuşması ile başlayan program, Şehit Ferhat Sözer Ortaokulu Ukulele korosu eşliğinde “Bir Veli Bir Öğrenci Söylesin” etkinliği, geri dönüşüm firmalarının tanıtım konuşmaları, Kitap Sakarya projesi kitap okuma etkinliği, sahilde çevre temizliği etkinliği, İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından tanıtım afişi dağıtımı ve İlçe Orman İşletme Müdürlüğü tarafından fidan dağıtımı ile sona erdi.

Karasu’da Türkiye Çevre Haftası Kutlandı - Sayfa 2

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı yaptı. Başkan İshak Sarı; “Her yıl dünyada kutlanan 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nün bulunduğu hafta 2022 yılından itibaren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye Çevre Haftası olarak ilan edilmiştir. Bugün, 1-7 Haziran Türkiye Çevre Haftası kapsamında Belediyemiz ve diğer kamu kurumlarımızla birlikte; doğal çevrenin korunması, sürdürülebilir yaşam çevrelerinin oluşturulması, iklim değişikliği ile mücadele ve uyum konularında çevre bilincinin toplumumuza yayılması amacıyla “Tek Bir Dünya” sloganı ve “Sıfır Atık” temasıyla düzenlemiş olduğumuz etkinliğimize hoş geldiniz. Unutmayalım ki dünyayı sorunsuz bir şekilde geleceğe taşımak hepimizin sorumluluğudur. Dünya bizim ortak evimiz ve sıfır atık geleceğimiz diyerek Türkiye Çevre Haftanızı yürekten kutluyor, bu anlamlı günün çevre sorunlarına dair müşterek farkındalığın artmasına vesile olmasını diliyorum” dedi.

Karasu’da Türkiye Çevre Haftası Kutlandı - Sayfa 3

Başkan İshak Sarı’nın ardından Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı günün anlam ve önemini anlatan konuşmasını yaptı.

Kaymakam Dr. Ahmet Naci Helvacı; “Hayat boyu öğrenme ve dünya çevre haftası etkinlikleri Karasu için çok büyük önem arz ediyor. Gençlerin gösterdiği farkındalık ve sahip çıkma duygusu çok önemli. Siz gençler bu bilinçle hareket ederek, olduğumuz ortamı güzel bir yere çevirebilirsiniz. Her defasında bu sözümü dile getiriyorum, Allah taksimat yaparken bu kente bonkör davranmış. Deniz, göl, nehir, orman, doğa her şey var bu şehirde. Böyle bir güzel şehrin, böyle bir güzel ülkenin ve böyle bir güzel dünyanın gelecek nesillere aktarılması bizim sahip olacağımız çevre duyarlılığı ile mümkündür” dedi.