USD 32,57
EUR 34,76
ALTIN 2.491,02
BIST100 9.525
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Karasu Belediyesi’nin bütçesi arttı

Karasu Belediyesi’nin 2021 yılı bütçesi 21 milyonluk artışla 73 milyon liraya yükseltildi. Artış önerisi Temmuz ayı olağan meclis toplantısından oy birliği ile kabul edildi.

Karasu Belediyesi’nin bütçesi arttı
06 Temmuz 2021 | 17:03
Son Güncelleme:

Belediye Meclisi, aylık olağan toplantısını 6 Temmuz Cuma günü Sosyal Gelişim Merkezi salonunda iki ayrı oturum halinde gerçekleştirdi. 13 maddenin bulunduğu gündemde dikkat çeken konu bütçe artışı teklifiydi.

İKİ OTURUM YAPILDI

Sabah 10.30’da başlayan ilk oturumda ek bütçe teklifi dışındaki tüm maddeler oylanarak kabul edildi. Oturumu yöneten Belediye Başkanı İshak Sarı, Bütçe ve Plan Komisyonu’na havale edilen ek bütçenin görüşülebilmesi için toplantıyı öğleden sonra 14.00’e erteledi. Komisyon, öğle aralığında bir araya gelerek ek bütçeyle ilgili raporunu hazırladı.

ERAY İÇİN TAZİYE

Öğleden sonra başlayan ikinci oturumda Başkan İshak Sarı önce, geçtiğimiz hafta içinde vefat eden belediye eski Fen İşleri Müdürü Tolga Eray’a Allah’tan rahmet ve yakınlarına baş sağlığı dileklerini ilettiğini söyledi. Başkan Sarı daha sonra komisyondan gelen raporla ilgili olarak özet bir açıklama yapması için Başkan Yardımcısı Hilmi Erbatan’a söz verdi.

GELİR ARTIŞININ SONUCU

Başkan Yardımcısı Hilmi Erbatan meclise yaptığı sunumda 2021 yılı bütçesinin hazırlık aşamasındaki şartlarla daha sonraki gelişmelerin farklılık gösterdiğini belirterek, çeşitli etkilerle gelir artışı yaşandığına dikkat çekti ve bu nedenle ek bükçe yapımının zorunlu hale geldiğini söyledi. Erbatan, “Pandemi koşulları dolayısıyla gelir azalması yaşadığımız için yatırımları kısmak durumunda kalmıştık. Ayrıca İller Bankası’na olan ödemelerimizi bütçenin kabulünden sonra yapılandırdık. Bu sayede bütçe uygulaması dönemi için 10 milyonluk bir gelir artışı sağlamış olduk” diye konuştu.

21 MİLYONLUK ARTIŞ

Hilmi Erbatan’ın verdiği bilgilere göre İller Bankası kesintilerinin azalması sonucu elde edilen 10 milyon lira ile birlikte ek bütçeye 8 milyon liranın üzerinde arsa satışı geliri konulduğunu, bunun yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Doğu Karadeniz Caddesi düzenlemesi için 2 milyon 400 bin liralık destekle toplamda 21 milyon liralık bir gelir artışı olacağı öngörüsünde bulunduklarını bildirdi.

Başkan Yardımcısı Erbatan’ın sunumunun ardından oya sunulan ek bütçe komisyondan geldiği şekliyle ve oy birliği ile kabul edildi. Bu sonuçla 2021 yılı bütçesi 51 milyon liradan 73 milyon liraya yükseldi.