USD 32,59
EUR 34,86
ALTIN 2.495,85
BIST100 9.668
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Karasu Belediyesi'nden Personele Büyük Zam

Karasu Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde mutabakata varıldı.

Karasu Belediyesi'nden Personele Büyük Zam
05 Ağustos 2022 | 17:47
Son Güncelleme:

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, Hizmet-İş Sendikası ile Karasu Belediyesi şantiyesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, görüşmeler sonucunda Hizmet-İş Sendikası ile anlaşma sağlandığını belirtti.

Yeni sözleşmede ülke ve ilçenin geçim standartları ile belediyenin de imkânlarının göz önüne alınarak uzlaşma sağlandığını aktaran Hizmet-iş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir; “Sendika olarak yaptığımız bütün sözleşmelerde, üyelerimizin sosyal haklarında ve ücretlerinde düzgün yaşam koşullarına sahip olmalarını ve bu haklar ile aile ve sosyal yaşam standartlarının yani refah seviyelerinin yükselmesini amaçlıyoruz. Bugün imzalayacağımız sözleşme de bu sözleşmelerden biri. Karasu Belediyesi KARSAŞ şirketinde çalışan 206 üye arkadaşımız için örnek bir toplu iş sözleşmesi yapıldı. Müzakere kültürü içerisinde karşılıklı anlayış, hoşgörü ve çalışanları mutlu edecek bir yöntem geliştirildi. Şunu tüm samimiyetimle söylemek istiyorum ki, İshak Sarı Başkanımız büyük bir fedakârlık göstererek, belediyemizin şartlarını zorlayarak çalışanın hem duasını hem de tebriklerini hak ediyor. Başta Belediye Başkanımız Sayın İshak Sarı olmak üzere, Başkan Yardımcıları ve sözleşmede emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

“Karasu Belediyesi olarak işçilerimiz ile ilçemize hizmet etmek bizlere mutluluk veriyor” diyen Belediye Başkanı İshak Sarı; “Allah’ın izniyle bugün burada önümüzdeki 18 aylık süreyi kapsayan bir Toplu İş Sözleşmesi imzalayacağız. Öncelikle bu sözleşmenin hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan temenni ediyorum. Sözleşmeyi hazırlarken en büyük kriterimiz adama göre ücret değil, yapılan işin niteliğine göre ücret belirlemek olmuştur. Aynı zamanda objektif kriterlere göre personelimizin performansını ölçerek performansa göre ücretin belirlenmesi olmuştur. Bu kriterleri belediyemizin kurumsal kimliğine entegre ederek belediyemizde iş barışını, iş huzurunu ve iş mutluluğunu en üst düzeye çıkarmak en büyük hedeflerimizdendir.

Toplu İş Sözleşmemize gelecek olursak, öncelikle hiçbir ayrım gözetmeksizin her çalışanımızın yevmiye ücretine yıl sonuna kadar %30 oranında zam yapıyoruz. Yapmış olduğumuz %30’luk zam üzerine ek olarak Çocuk yardımı, günlük yemek ücreti, yakacak yardımı, Şoför ve operatörlerimize direksiyon primi, Tekniker ve Mühendislerimizin günlük primlerinde de önemli ölçüde iyileştirme yapıyoruz. Ayrıca yıl başında da ücret zam oranında artışlar yapılacaktır. Böylelikle personellerimizin maaşına yüzde 50’den fazla zam yapmış bulunuyoruz. Tekraren tüm bu sözleşmenin hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan temenni ediyor ve hepinizi Allah’a emanet ediyorum” ifadelerine yer verdi.