USD 32,52
EUR 34,79
ALTIN 2.420,78
BIST100 9.749
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Kar kalınlığı 3 metreyi geçti!

Yurdun her yerinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. 3 metreye ulaşan kar kalınlığı ile Ordu kardan nasibini aldı. Arabalarını bulmakta zorlanan vatandaşlar şaşkınlık içinde. Eğitime ara verildi.

Kar kalınlığı 3 metreyi geçti!
22 Mart 2022 | 15:50
Son Güncelleme:

Takvim yaprakları bahara adım attı ama güneş yüzünü henüz göstermiyor. Mart başından beri batı illeri dahil pek çok ilde etkili olan kar yağışı, Doğu Karadeniz'i esir almış durumda.

ARAÇLAR KARA GÖMÜLDÜ
Yağışın geçen haftadan itibaren aralıklarla etkisini sürdürdüğü Ordu'da iç kesimdeki yüksek rakımlı ilçelerde, kar kalınlığı yer yer 3 metreyi geçti. Gürgentepe ilçesinde ulaşımda aksamalar yaşanırken, park halindeki bazı araçların kar altında kaldığı görüldü.


LİSENİN ÇATISI ÇÖKTÜ
Gölköy ilçesinde ise Şehit Yaşar Biçer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin atölye sınıflarının bulunduğu prefabrik binanın çatısı, karın ağırlığıyla çöktü. İlçedeki sanayi sitesinde 3 iş yerinin sundurmasında da karın ağırlığıyla çökme meydana geldi.

"KIŞ BİZİ BAYAĞI ZORLADI"
Mahalle yollarının yüzde 50'sinin kapandığını aktaran Gürgentepe Belediye Başkanı Yaşar Şahin, "Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesi olarak karla mücadelemiz devam ediyor. Yolları açıyoruz. Hasta vatandaşlarımıza yardımcı olunuyor. Okullar tatil edildi. Vatandaşlarımızın genel durumunda herhangi bir sıkıntı yok ama kış bizi bayağı zorladı." dedi.

CUMARTESİYE KADAR ETKİLİ OLACAK
Şahin, hava tahminlerine göre, yağışın cumartesi günü sona ermesinin beklendiğini, vatandaşların sıkıntı yaşamaması için gereken ihtiyaçların giderildiğini belirtti.