USD 32,59
EUR 34,75
ALTIN 2.498,53
BIST100 9.525
İHBAR hattı 0552 642 79 79

“Kahraman itfaiyecilerimizin haftası kutlu olsun”

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ‘İtfaiye Haftası’nda minik öğrencilere uygulamalı eğitimler sundu. Başkan Ekrem Yüce 25 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen ‘İtfaiye Haftası’nı kutladı.

“Kahraman itfaiyecilerimizin haftası kutlu olsun” - Sayfa 1

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı 25 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen ‘İtfaiye Haftası’nda Demokrasi Meydanı’nda düzenlediği çeşitli etkinliklerle minik öğrencilerle buluştu.

“Kahraman itfaiyecilerimizin haftası kutlu olsun” - Sayfa 2

Şehit Gülşah Güler Anaokulu ve Şehit Ahmet Akyol ilkokulundan toplan 63 öğrenci ilk olarak yangın ve kurtarma esnasında kullanılan araçlar hakkında bilgiler aldı.

“Kahraman itfaiyecilerimizin haftası kutlu olsun” - Sayfa 3

Minikler uygulayarak öğrendi

Minik itfaiyeciler özel olarak hazırlanmış olan parkurda ilk önce İtfaiye erleri tarafından İtfaiyecilik hakkında önemli bilgiler öğrendiler. Araç ve gereçlerin ardından ekipmanların da ne denli önemli olduğunu gören minikler, parkur içerisinde bulunan hortum taşıma ve çekiçle takoza vurma gibi eğitimleri uygulamalı olarak yerine getirdi.

“Kahraman itfaiyecilerimizin haftası kutlu olsun” - Sayfa 4

Gün boyunca Demokrasi Meydanı’nda öğrencilere eğitim sunacak itfaiye ekipleri vatandaşlar tarafından da ilgiyle izlendi. Konuyla ilgili İtfaiye Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “İtfaiye Haftası’nda geleceğimiz olan çocuklarla buluşarak bu haftayı daha da anlamlı kıldık.