USD 42,51
EUR 49,50
ALTIN 5.756,97
BIST100 11.007

İzmirli Gezgin 1350 Kilometre Yol Alacak!

İzmirli gezgin Orhan Kotluk, “Asrın Felaketi”ne farkındalık oluşturmak amacıyla İzmir’den Kahramanmaraş’a 1.350 kilometrelik bisiklet yolculuğuna başladı. AFAD’ın desteğiyle 8 ilden geçecek olan Kotluk, İzmir’den aldığı Türk bayrağını Kahramanmaraş Valiliği’ne teslim edecek.

07 Ekim 2025 | 14:39
Son Güncelleme:
İzmirli Gezgin 1350 Kilometre Yol Alacak! - Sayfa 1

İzmirli bisikletli gezgin Orhan Kotluk (47), 6 Şubat 2023’te meydana gelen ve “Asrın Felaketi” olarak anılan Kahramanmaraş merkezli depremlere farkındalık oluşturmak amacıyla İzmir’den Kahramanmaraş’a doğru yola çıktı.

Yaklaşık 20 yıldır Türkiye’yi bisikletiyle gezen Kotluk, İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden aldığı Türk bayrağını Kahramanmaraş Valiliği’ne ulaştırmayı hedefliyor. Toplam 1.350 kilometrelik parkuru kat edecek gezgin, İzmir, Manisa, Uşak, Afyonkarahisar, Konya, Aksaray, Nevşehir ve Kayseri güzergâhını izleyerek Kahramanmaraş’a ulaşacak.

İzmirli Gezgin 1350 Kilometre Yol Alacak! - Sayfa 2

Vatan uğruna şehit olan kahramanlar anısına 2005’ten bu yana pedal çevirdiğini söyleyen Kotluk, “Bu kez hedefim, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı unutturmamak. Şanlı bayrağımızı depremin merkezine taşımak büyük bir onur” dedi.

İzmir AFAD İl Müdürü Nazif Ekinci, anlamlı yolculuğa destek verdiklerini belirterek, “Kahramanmaraş’a kadar geçeceği 8 ilde güvenlik ve konaklama desteği sağlanacak. Böyle bir farkındalık çalışması için Orhan Bey’e teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.