USD 32,52
EUR 34,93
ALTIN 2.425,53
BIST100 9.722
İHBAR hattı 0552 642 79 79

İYİ Partili Kılıçaslan’dan 6’lı masaya sert mesaj: Doğru pas yapın, forveti boşuna yormayın!

6’lı masada aday krizi her gün farklı bir boyut kazanırken, İmamoğlu’na yönelik mahkeme kararının ardından tartışma daha da alevlendi. Kararın açıklanmasının ardından İmamoğlu ile Akşener’in yakınlaşmasının CHP’de oluşturduğu rahatsızlık medya üzerinden paylaşılan mesajlarla gün yüzüne çıktı.

İYİ Partili Kılıçaslan’dan 6’lı masaya sert mesaj: Doğru pas yapın, forveti boşuna yormayın!
21 Aralık 2022 | 14:05
Son Güncelleme:
HABERFOKUS / DENİZ KELEŞOĞLU

Kılıçdaroğlu’nun “Bir parti başka bir partinin içişlerine karışmamalı. Her partinin kendi kuralları var” sözleri İYİ Parti tabanında da tepki çekti. İYİ Parti Sakarya İl eski Başkanı Selçuk Kılıçaslan da partisini ‘forvet oyuncusuna’ benzeterek, 6’lı masayı oluşturan CHP başta olmak üzere diğer partileri doğru pas yapmamakla suçladı.

Kılıçaslan, “İYİ Parti Türk siyasetinin “yıldız transferi” dir. Kabullenmek zaman alabilir ama ligin sonu gelip şampiyon olduğunda hakkı teslim edilecektir. Doğru pas yapın, forveti boşuna yormayın.” İfadeleriyle 6’lı masayı oluşturan diğer partilere yönelik ithamları tepki çekti.

Akşener’in ‘İmamoğlu ve Yavaş’ın adaylığına hayır demeyiz sözleri de CHP teşkilatların da Kılıçdaroğlu’nun önünü kesmek adına yapılan hamleler olduğu şeklinde yorumlandı. Yaşanan bu gelişmelerin ardından başta CHP İl Başkanı Ecevit Keleş olmak üzere diğer siyasi parti il başkanlarının nasıl bir tepki vereceği merak konusu oldu.