USD 32,44
EUR 34,74
ALTIN 2.438,67
BIST100 9.916
İHBAR hattı 0552 642 79 79

İyi Parti'de yaprak dökümü

İyi Parti Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu, partisi ile görüş ayrılığı yaşadığını söyleyerek İyi Parti'den istifa etti.

İyi Parti'de yaprak dökümü
02 Kasım 2023 | 14:53
Son Güncelleme:

Muhalefet cephesinde seçimlerin ardından dağılma süreci devam ediyor.

Kemal Kılıçdaroğlu'na olan desteğiyle pati tabanından büyük tepki çeken İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinde hedef haline gelmişti.

Seçimlerin ardından topladığı kurultayda tekrar güven sağlayan Akşener, partide kendisine muhaliflik yapan isimleri tasfiye sürecine girişmişti.

İyi Parti'de yaprak dökümü

Yaşanan süreçte partide yaprak dökümü sürerken istifalara bir yenisi daha eklendi.

İstifa etti

İyi Parti Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile partisinden ayrıldığını duyurdu.

Twitter (X) platformu üzerinden paylaşım yapan Hatipoğlu, partisi ile genel seçim sürecinden bu yana görüş ayrılığı yaşadığını belirtti.

"Görüş ayrılıkları yaşıyorum"

Hatipoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Büyük Türk Milleti’nin bilgisine; Türkiye ve Eskişehir sevdalısı bir insan olarak çıktığım siyaset yolculuğunda, Eskişehir Milletvekili seçildiğim İyi Parti ile Genel Seçim sürecinden bu yana derin görüş ayrılıkları yaşamaktaydım. Parti içi istişare sürecimizin de sağlıklı yürümemesinden kaynaklı olarak, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'i de bilgilendirerek İyi Parti'den istifa ediyorum.
İyi Parti'de vekil sayısı 43'e indi

İdris Nebi Hatipoğlu'nun istifası ile İYİ Parti'nin TBMM'deki milletvekili sayısı 43'e düştü.

İttifak açıklaması gündem olmuştu

Nebi Hatipoğlu, katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamada yerel seçimlerde AK Parti ve MHP ile ittifak yapabileceklerini belirterek şöyle konuşmuştu:

Biz Eskişehir’de de diğer illerde de seçim döneminde CHP’li beraber ittifak yaptığımız arkadaşlardan ciddi sıkıntılar yaşadık. Mesela Eskişehir’de ‘İYİ Parti milletvekili çıkaramıyor, oyunuz boşuna gitmesin gelin CHP’ye oyunuz verin’ diye çalışmalar yapılmış. Ben kesinlikle Eskişehir’de CHP ile ittifak yapılması taraftarı değilim. Ama tabii ki bir sağ parti ile belirli prensiplerde biz ittifak yapabiliriz. AK Parti, MHP, Saadet Partisi olabilir.