USD 32,52
EUR 34,97
ALTIN 2.435,96
BIST100 9.797
İHBAR hattı 0552 642 79 79

İşte Sakarya'nın meşhur 7 tatlısı!

Sakarya mutfağında hamur işlerinin ayrı bir yeri vardır. Böreğinden cızlamasına birçok çeşit hamur işi yapılan Sakarya’da, özellikle de bayramlarda ve özel günlerde titizlikle hazırlanan tatlıları sizler için derledik. İşte Sakarya'nın meşhur tatlıları...

İşte Sakarya'nın meşhur 7 tatlısı! - Sayfa 1

Sakarya Tatlıları

Cevizli Lokum

Sakarya mutfağında hamur işlerinin ayrı bir yeri vardır. Böreğinden cızlamasına birçok çeşit hamur işi yapılan Sakarya’da, sevilen hamur işlerinden biri de Cevizli Lokumdur. Çayın yanında ailenizle ve misafirlerinizle tüketebileceğiniz bu harika lezzet, şehirde bulunan mahalle fırınlarında günün erken saatlerinde pişirilir ve kahvaltı sofralarında yerini alır.

Bir çeşit börek olan Cevizli Lokum, özellikle de bayramlarda ve özel günlerde titizlikle hazırlanır ve misafirlere sunulur. Fırınlarda kolaylıkla bulunsa da Sakarya evlerinde de pişirilen ve kokusu ile kendine hayran bırakan böreğin içerisinde fındık, ceviz ve peynir gibi sağlıklı ve besleyici malzemeler bulunur. Sakarya’nın sevilen bu lezzetini Sakarya’ya gittiğinizde herhangi bir fırından alarak deneyebilirsiniz.

Nerede Yenir: Cevizli lokumu Sakarya genelindeki pastane ve fırınlarda bulabilmeniz mümkündür.
Fiyat Aralığı: Düşük Seviye

İşte Sakarya'nın meşhur 7 tatlısı! - Sayfa 2

İncir Uyuşturması

Asırlardır Anadolu sofralarını süsleyen ve birçok tarifte kullanılan kuru incirin sütle buluşması ile hazırlanan İncir uyuşturması, kendine has lezzetleriyle adından söz ettiren Sakarya’da sofraların vazgeçilmez tatlıları arasında yerini alır. Ülkemizin birçok şehrinde yapılan tatlı kimi yörelerde de incir uyutması olarak anılıyor. Kentin yöresel lezzetlerinden biri haline gelen tatlı, az malzemeli olması, yapımının kolay olması ve hafif olması nedeniyle de çok fazla tercih ediliyor.

Tatlı krizinizi geçiştirmenin en hafif ve lezzetli hali olan tatlı, sadece incir, su, süt ve şekerden oluşuyor. Kaynayan sütün içerisine ince ince doğranmış incir ve diğer malzemelerde eklenerek yaklaşık iki saat bekletiliyor. Daha sonra da üzerine ceviz eklenerek servis ediliyor.

Nerede Yenir: Çoğunlukla evlerde yapılan incir uyuşturması tatlısının tarifini alarak sizler de evlerinizde yapabilirsiniz.

İşte Sakarya'nın meşhur 7 tatlısı! - Sayfa 3

Uğut Tatlısı

Sakarya mutfağının geniş bir tatlı menüsü vardır. Bu tatlıların belki de en zahmetsiz ve ekonomik olanı Uğut Tatlısıdır. Tatlandırıcı kullanılmadan yapılması nedeniyle de oldukça hafif ve sağlıklı olan tatlı Sakarya sofralarında sıklıkla yerini almaktadır. Kırmızı buğday unu, yağ ve süt ile hazırlanan tatlının özelliği tatlandırıcı kullanılmaması ve lezzetini de kendi kıvamından almasıdır.

Lezzetinin yanında oldukça önemli bir vitamin kaynağı olması ile de bilinen tatlı saç dökülmesi, B12 eksikliği gibi birçok sağlık sorununa da iyi gelir. Sakarya dışında pek bilinmeyen ama Sakarya da birçok yerde kavanozlarda satılan tatlıyı mutlaka denemelisiniz. Şekersiz tatlı mı olur diyebilirsiniz ama bu tatlının tadına baktıktan sonra tüm fikriniz değişecek.

Nerede Yenir: Eymen Uğut Tatlıcısı
Fiyat Aralığı: Düşük Seviye
Adres: Hacı Murat Mah., Yunus Paşa Çarşısı, No: 4, Taraklı
Çalışma Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.
Telefon: 0533 432 29 40

İşte Sakarya'nın meşhur 7 tatlısı! - Sayfa 4

Kabak Tatlısı

Tatlı deyince herkesin aklına farklı farklı lezzetler gelir. Ülkemizde her şehrin kendine has bir tatlısı olsa da bazı tatlılar tüm ülkeye mal olmuştur. Kabak tatlısı da bu tatlılardan biridir. Ancak tabi ki her yörede farklı farklı şekillerde yapılır ve o yörenin mutfağına özgü özellikleri mutlaka taşır. Sakarya mutfağının özelliklerini taşıyan, Sakarya’nın meşhur tatlılardan biri de kabak tatlısı.

Yörenin en popüler tatlılarından biri olan Kabak Tatlısı, lezzeti ve hafifliğiyle deneyenleri kendine hayran bırakıyor. Özellikle de Sakarya’ya özgü kabak tatlısı, üzerine konulan malzemeler ve servis şekli ile fark yaratıyor. Hangi yöreden olursanız olun mutlaka kabak tatlısı yemişsinizdir ancak kesinlikle Sakarya’ya özgü kabak tatlısını denemelisiniz.


Fiyat Aralığı: Düşük Seviye