USD 32,54
EUR 34,94
ALTIN 2.438,27
BIST100 9.717
İHBAR hattı 0552 642 79 79

İşte Ada Hayat’ın Maliyeti: 727 Milyon TL

Adapazarı Belediyesinin vizyon projesi Ada Hayat’ın ihale detayları belli oldu. 7 Temmuz’da kar karşılığında yapılacak olan ve belediyenin kasasından tek kuruş çıkmayacak olan projenin toplam bedeli 727 milyon TL.

İşte Ada Hayat’ın Maliyeti: 727 Milyon TL
24 Haziran 2022 | 01:08
Son Güncelleme:
HABERFOKUS/HİLAL BEYAZ

Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu’nun seçim vaatleri arasında yer alan ve şehrin büyük teveccühünü kazanan Ada Hayat Projesi’nde bugün açıklanan yüzde 99,97’lik mutabakatın ardından ihalenin detayları da belli oldu.

7 Temmuz’da yapılacak olan ihale saat 11.00’de Orhangazi Kültür Merkezinde Encümen huzurunda 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35/a maddesine göre kapalı teklif usulü yapılacak.

Projenin muhammen bedeli ise 727 milyon 850 bin TL olacak. Toplamı 1,87 hektarın "Rezerv Yapı Alanı" olarak belirlendiği projede ihale kapsamına Hilmi Kayın İş Merkezi ve Belediye Binasının yıkımı da dahil edildi. Yıkım işlemlerinin ardından ise ihaleyi kazanan firma bölgede kat karşılığında Ada Hayat projesini inşa edecek.

Firma kat karşılığı Ada Hayat projesinde sosyal kültürel alan/tesis, ticari alan, belediye hizmet binası ve bu binanın iç tefrişatı ile demirbaşlarının temin ve montajının sağlanması, meydan düzenlemesi, otopark inşa edilmesi işini yapacak.

ADA HAYAT PROJESİ NEDİR?

Ada Hayat Projesi, Adapazarı Belediyesi, Hilmi Kayın İş Merkezi ve eski Vergi Dairesi Binası arazi ile bölgede kalan üçgen parselin birleşimi ile ortaya çıkacak dev bir kompleks olacak. 18 dönümlük alanda inşa edilecek olan dev proje Orhan Cami’yi de merkezine alacak. Bu bölgede ise Hilmi Kayın İş Merkezi’nin yerine ticari alanlar inşa edilerek yeni bir cazibe merkezi oluşturulacak. Belediye binası da proje kapsamında yeniden inşa edilecek. Proje içerisinde ayrıca Orhangazi Miğfer Müzesi bulunacak. Kapalı otoparkı ile bölgeye nefes aldıracak projede yer alan 500 kişilik toplantı salonunda nikah, konferans ve tiyatro salonu hizmeti verilecek.

Projede sokak sanatçıları için bir alan olacak. Yeşili, suyu ve ahşapı yoğun olarak -2’deki mağazasının üstü, -1’deki mağazaların terası haline gelecek. Proje zemin +3 kat olarak planlanacak.