USD 32,44
EUR 34,74
ALTIN 2.438,67
BIST100 9.916
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Isınan iPhone 15 Pro'nuz için yapmanız gerekenler

iPhone 15 Pro sahipleri, akıllı telefonların dakikalarca kullanımda aşırı ısındığını iddia ediyor. Peki telefonların ısınmaması için neler yapmanız gerekiyor? Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz...

Isınan iPhone 15 Pro'nuz için yapmanız gerekenler
04 Ekim 2023 | 10:49
Son Güncelleme:

Aşırı ısınmanın önüne geçmek için uygulamanız gereken adımlar

Kullanıcıların, kısa süre içinde iPhone 15 Pro'daki aşırı ısınma sorununu çözecek bir işletim sistemi güncellemesi olan iOS 17.0.3'ü görmesi bekleniyor , ancak Apple bunun ne zaman yayınlanacağını henüz söylemedi.

Eğer söz konusu güncelleme yayınlanırsa, vakit kaybetmeden yüklemeniz gerekiyor.

104 fahrenhayt = 40 santigrat derece
(104 fahrenhayt = 40 santigrat derece)

Uygulamaları güncelleyin

Teknoloji devi, Instagram ve Uber gibi popüler uygulamaların da iPhone 15 Pro modellerinde aşırı ısınmaya neden olduğunu söylüyor.

Instagram, aşırı ısınmayı çözdüğünü iddia eden uygulamasının güncellenmiş bir sürümünü 26 Eylül'de yayınladı.

Eğer telefonunuz aşırı ısınıyorsa, hemen App Store'a girerek Instagram uygulamasını yeni sürümüne güncelleyin.

Uber ve Asphalt 9 video oyunu gibi diğer uygulamalar, sorunu çözen güncellemeyi henüz yayınlamadı.

Bir diğer hızlı çözüm ise, uygulamalarda vakit geçirmek akıllı telefonun sıcaklığını artırıyorsa uygulamaların kullanımını duraklatmaktır.

Kullanıcıların iPhone 15 Pro'yu şarj etme şeklinin de aşırı ısınmayla ilgisi olabilir. Kabloyu iPhone'unuzun USB-C girişine ve uyumlu bir USB-C güç adaptörüne bağlayın. Daha sonra güç adaptörünü duvar prizine takın.

20 W'lık bir USB-C güç adaptörünüz veya Mac dizüstü bilgisayarınızla birlikte gelen daha yüksek wattlı bir USB-C güç adaptörünüz varsa, daha hızlı şarj için bunu iPhone'unuzla kullanabilirsiniz.

Analist Ming-Chi Kuo, geçtiğimiz ay aşırı ısınmanın yeni akıllı telefonların tasarımlarından kaynaklandığını belirten bir not paylaşmıştı.

Kuo, şirketin sorunu çözememesi durumunda, Apple'ın satışlarının etkilenebileceğini belirtti.

Analist, ayrıca bir yazılım güncellemesinin aşırı ısınma sorununu çözebileceğini ancak akıllı telefonun performansını düşürebileceğini de öne sürdü.