USD 32,51
EUR 34,94
ALTIN 2.435,24
BIST100 9.792
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Işıksu: Kaybetmekten korkmadan, cesur adımlar atarak çalıştık

Adapazarı Belediyesi yılın ilk meclis toplantısı Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu Başkanlığında Orhangazi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Işıksu: Kaybetmekten korkmadan, cesur adımlar atarak çalıştık
02 Ocak 2023 | 14:53
Son Güncelleme:

HABERFOKUS / ZÜLAL CEREN MISIR - İREM ELİPEK

Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu başkanlığında gerçekleştirilen Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısında Ada Hayat Projesi’nin gelişmeleriyle alakalı Meclis üyelerine açıklamalarda bulunan Başkan Işıksu “Yeni yılın ilk meclisinde güzel haber ve gelişmelerin yaşanacağını duyurmaktan mutluluk duyuyorum. Geri dönüp baktığımızda 3 buçuk yılı ardımızda bıraktık. Ne günler yaşadık, yaşıyor ve yaşayacağız. Şehir insanı ile paylaştığımız hedefleri iş başına geldiğimizde asla olmaz, olamaz bu kadarı da fazla denilen o temelsiz, özgüvenden yoksun, leke çalınmaya çalışan projeleri bizim başarıyor olmamızın gururunu, bizden umudunu eksik etmeyen hemşerilerimizle birlikte, yaşıyoruz.

32 projeyle yola çıkmıştık, toplam 61 projeye ulaştık. Her zaman ifade ettiğim gibi hepsi çok kıymetli ama, bu çalışmaların hepsi bir yana Ada Hayat bir yana hep söyledik, söylemeye de devam edeceğiz. Şehrin kalbi Adapazarı için tarihi başlangıç yapmanın heyecanını yaşıyoruz. 2 yılı aşkın bir süredir gece gündüz demeden sağlığından, ailesinden feragat eden bir ekip var. Bu kıymetli ekiple her ayrıntısı için defalarca toplantı yaptık, daha uzun süre düşündüğümüz yollar oldu ama hedefimizden hiç şaşmadık, biz bu işi başaracağız dedik.

Cumhurbaşkanının özgüveninden ilhamla, ihmal etmeyi hiç düşünmedik. Kaybetmekten korkmadan, cesur adımlar atarak çalıştık. Çok önemli bir eseri şehre katmak kolay değildi. İnanmıştık bir kere. Şeffaf adil ve olması gerektiği şekilde yürümeye başladık. Bu proje Adapazarı için çok kıymetli. Onlarca toplantı yaptık. 11 kişiyle başlayan bu projeye kalbi Adapazarlıyla atan yüzlerce kişiye ulaştı. Ve şükürler olsun bize inananları mahcup etmedik. Karşı çıkanlar yapamaz diyenler oldu. Projeye başladık ama hala bıyık altından gülmeye devam ediyorlardı. Ekibimle birlikte biliyordum bunları ama dedim ya inanmıştık bir kere önce Rabbimize sonra milletimize, inandık.

Yılmadık aşkla devam ettirdik sadece bir hafta sonunda belediye binamızı taşıdık. Çalışmamıza devam ederken bir taşın üstüne taş koyamamışların açıklamalarıyla karşılaştık, bunlar bizi daha da hızlandırdı. Biz onlara cevaplarımızı çok sevdiğimiz Adapazarı için çalışarak vermeye devam edeceğiz. Biz cevaplarımızı sahada çalışarak dediklerimizi yaparak vermeye devam edeceğiz.

554 sokağımızın çehresini değiştirdik, 84 sokakta çocuk hakları projemiz, 96 çocuk parkı, 46 spor sahasını tamamladık. Kültür Başkanlığı ve Sakarya Valiliğimizle müze olarak şehrimize kazandırmak için 3 Ocak Salı için restorasyon ihalesini gerçekleştiriyoruz. Ada hayat projesi ilk uluslararası ödülünü aldı. Avrupa’nın en prestijli ödüllerinden biri olan uluslararası gayrimenkul ödüllerinde Avrupa’nın en iyi projesini İngiltere de almak bizi gururlandırdı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz’a, MHP Grup Başkan Vekili ve Sakarya Milletvekili Levent Bülbül’e, milletvekillerimize, yol arkadaşımız olan herkese teşekkür ederiz. Şehrin kalbi Adapazarı için fedakarlıkla yürümeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.